Koop Market Halka Arz Oluyor

Koop Market Halka Arz Oluyor

Tarım Kredi, Süt, Yem ve Koop Market için halka arz planını açıkladı. 2025’te 18 milyar TL kâr elde eden kurum, büyümeyi hızlandırıyor.

Tarım sektörünün en büyük yapılarından biri olan Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, bağlı şirketlerini borsaya açmaya hazırlanıyor. Genel Müdür Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Süt, Tarım Kredi Yem ve Tarım Kredi Koop Market için halka arz sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Aydın’ın verdiği bilgilere göre, halka arz sürecinde ilk adım 2026 yılında Tarım Kredi Süt ile atılacak. Aynı yıl içerisinde Tarım Kredi Yem’in de yatırımcılarla buluşturulması planlanırken, Türkiye genelinde hızla büyüyen Koop Market zincirinin yüzde 25’lik kısmı 2027’de halka arz edilecek.

Koop Market’in son yıllarda dikkat çeken bir büyüme yakaladığını belirten Aydın, 2 bin 350 mağazaya ulaşan zincirin değerinin 1 milyar doları aştığını ifade etti. Günlük yaklaşık 900 bin müşteriye hizmet veren marketlerin kısa vadede 5 bin mağaza sayısını aşması hedefleniyor. Şirketin ayrıca gıda dışı ürün satışına girerek kârlılığını artırmayı planladığı da aktarıldı.

koopmarket.jpg

Öte yandan Tarım Kredi Holding bünyesinde son 4 yılda 800 milyon dolarlık yatırım yapıldığı açıklandı. Gübre, süt, yem, yağ ve lojistik başta olmak üzere birçok alana yapılan yatırımların artarak devam edeceği vurgulandı. Bu kapsamda yeni dönemde hayvancılık, yem ve enerji yatırımlarına ağırlık verilmesi bekleniyor.

Kurumun finansal performansına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aydın, kamuoyundaki “zarar ediyor” eleştirilerine yanıt vererek, 2025 yılında yaklaşık 18 milyar TL kâr elde ettiklerini söyledi. Öz kaynaklarda önemli artış sağlandığını belirten Aydın, grubun mali yapısının güçlü olduğunu ifade etti.

Aydın ayrıca, Gübretaş’ın İran’daki iştiraki olan Razi gübre tesisine de değindi. Tesisin stratejik önemine rağmen enerji kısıtları ve ortaklık yapısı nedeniyle zaman zaman üretim sorunları yaşandığını belirten Aydın, modernizasyon ve alternatif enerji yatırımlarının gündemde olduğunu söyledi.

Tarım Kredi’nin önümüzdeki süreçte e-ticaret ve lojistik altyapıya da yatırım yapmayı planladığı, artan kira maliyetleri nedeniyle depo satın alma stratejisine yöneleceği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.