Konya'yı Kıtlık mı Bekliyor?

Konya'yı Kıtlık mı Bekliyor?

Konya'da kurak geçen kış mevsiminin ardından dolu yağışı, buğday tarlalarında büyük hasara yol açtı. Ekinlerde tane bırakmayan bu durum, bölge halkında ve esnaflarda ekmek fiyatlarının artmasına yönelik endişelere yol açtı.

Kuraklık ve dolu felaketi çiftçileri derinden sarstı. Türkiye'nin tahıl ambarı Konya'da buğday başaklarında tane kalmadı. Tarlaları basan sel toprak yüzeyine ve ekinlere büyük zarar verdi.

Hasattan sonra buğday fiyatına etkilerin ne olacağı merak konusu. Bu gelişmelerin ekmek fiyatlarını nasıl etkileyeceği de esnaflar tarafından tedirginlikle izleniyor.

Konya Ovası'nda ekili araziler beyaza büründü

Başaklarda Tane Kalmadı, Tarlaları Sel Bastı

Konya'da kurak geçen kış mevsimi nedeniyle çiftçiler zor durumda kalmıştı. Bahar mevsiminin son günleri yaşanırken yaz mevsimine girmeye hazırlanan Konya'da etkili olan dolu yağışı çiftçileri derinden üzdü. Türkiye'nin tahıl ambarı Konya'yı dolu yağışı vurdu. Ekili arazilerde şiddetli görülen yağış sonrası buğday başaklarında tane kalmadı. Tarlaları basan sel toprak yüzeyine ve ekinlere büyük zarar verdi.

Konya Ovası'nda ekili araziler beyaza büründü

Buğday Fiyatı Artabilir mi?

Bu gelişmenin ardından hasattan sonra buğday fiyatına etkilerin ne olacağı da merak konusu. Uzmanlar, dolu yağışının Konya'da buğday üretiminde büyük kayıplara yol açtığını belirterek, bu durumun buğday fiyatlarını yukarı çekebileceğini ifade ediyorlar. Ayrıca bu gelişmelerin ekmek fiyatlarını nasıl etkileyeceği de esnaflar tarafından tedirginlikle izleniyor.

ekmekk.jpg

Ekmek Fiyatları Artabilir mi?

Dolu yağışının ekmek fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. Uzmanlar, buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına da yansıyacağını belirterek, vatandaşların ekmek fiyatlarında artışa hazırlıklı olması gerektiğini söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum