Konya'yı hedef tahtasına oturttular! PKK'lılardan saldırı

Konya'yı hedef tahtasına oturttular! PKK'lılardan saldırı

Bazı terör yandaşı internet siteleri Konya'da meydana gelen asayiş olaylarını ırkçılık olarak servis ederek Konya'ya karalama operasyonlarını sürdürdüler.

Konya'yı karalama kampanyaları aralıksız sürüyor. Daha önce huzur şehri olarak bilinen Konya'da yaşanan bazı asayiş olaylarını ırkçılık propagandasına çeviren PKK yandaşı haber kanalları bu alışkanlıklarına aralıksız devam ediyor.

KÜRT KÖKENLİ AİLEYİ KÖYDEN ATTILAR İDDİASI

Konya'da geçtiğimiz ay içerisinde Meram'da bulunan Bahçeşehir Mahallesi'nde 7 kişilik Karslı Dedeoğulları ailesiyle mahalleden bazı kişiler tarafından darp edilmişti.

Olayın sulama kavgası olmasına rağmen PKK yandaşı bir internet sitesi haberi "Irkçı saldırganlara hem tahliye hem koruma" başlığıyla verdi.

Olayda aile üyelerini darp eden kişiler adalet önünde hesap veriyor. Ancak yine söz konusu internet sitesi haberi "kürt mağduriyeti" gibi göstermeye çalışıyor. Olay sonrası mahkeme şahısların tutuklanmasına karar vermiş ve 2 kişinin tutukluluğunun devam ettiği öğrenildi.

konya-yalan-haberi.jpg

YİNE AYNI KAFA DEVREDE

Karalama kampanyasına devam eden internet sitesi muhabiri yine devreye girerek her yıl sulama ve benzeri sebeplerden kavgaların hatta cinayetlerin işlendiği Çumra ilçesinde yaşanan herhangi bir asayiş olayını Kürt-Türk kavgası gibi gösterdi.

60 kişinin Diyarbakır doğumlu bir çobana saldırdığını iddia eden internet sitesi şahsın daha önce de tehdit edildiğini iddiaları arasına ekledi.

ESKİ İL BAŞKANI FARKLI SAYI VERDİ

Haberi yapan Berna Kişin'in iddialarında 60 kişinin saldırdığı haber metninde yer alırken HDP Konya eski il başkanı Erol Şan da yaptığı açıklamayı Nerinaazad sitesi 20-25 kişilik grup olarak verdi.

Olayla ilgili jandarma soruşturma başlattı.

konya-yalan-haber.jpgkonya-yalanlari.jpg

KENDİNİ ELE VERDİ

Haberde konuşan bir şahsın ifadelerini haber metnine taşıyan Berna Kişin, haberde ailenin uzun zamandır söz konusu mahallede yaşadığını adeta itiraf gibi vererek kendi niyetini de açık etmiş oldu.

Basit asayiş olayını kalkışmaya teşvik etmekte kullanan muhabir bir köylünün konuşmasını şu şekilde veriyor: "Aile hayvancılıkla geçiniyor. Uzun zamandır bu köyde yaşıyorlar. Daha önce de aileye karşı en az 3 defa saldırı girişiminde bulunuldu. Olayın azmettiricisi de muhtardır. Muhtar köylüleri aileye karşı kışkırtıyordu. Muhtar gözaltına alındı. Onun dışında gözaltına alınan kimse yok”

Yalanları farklı yöntemlerle ortaya konan Berna Kişin'in bahsettiği köy Konya'da değil. Haberde bahsedilen Çarıklıköy Niğde'de bulunuyor. Kişin'in yalanlarını dayandırdığı ilçe Konya'nın Meram ilçesi. Fakat olay Konya'nın Çumra ilçesinde yaşandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum