Konya'yı çevre illere bağlayan kara yollarında son kar hava ve yol durumu açıklandı

Konya'yı çevre illere bağlayan kara yollarında son kar hava ve yol durumu açıklandı

Konya'da bugün yer yer kar ve karla karışık yağmur etkili olurken, Konya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan karayollarında son yol ve hava durumu bilgilerini paylaştı

Konya'da beklenen soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterdi. Konya'da bugün yer yer kar ve karla karışık yağmur etkili olurken, Konya Emniyeti kenti diğer illere bağlayan karayollarında 20 Aralık Salı saat 13.40 itibari ile son yol ve hava durumu bilgilerini paylaştı.

Son verilere göre Konya'nın Seydişehir ilçesi ile Antalya arasındaki karayolunda kar yağışı etkili oluyor. Kar nedeniyle ulaşımda henüz bir aksama yaşanmıyor. Konya-Kulu, Konya-Isparta, Konya-Aksaray karayolu Karapınar ilçesi bölgesinde hafif kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğünün son tahminlerine göre bölgede kar yağışı 21 Aralık Çarşamba günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

KONYA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARINDA SON DURUM

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden karayollarında hava ve yol durumu açıklamasında bulunuldu. 20 Aralık 2022 Salı (bugün) saat 13.40 itibari ile Konyayı diğer illere bağlayan şehirlerarası devlet karayollarında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan yol ve hava durumu ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Konya-Kulu Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez hafif kar yağışlı ama kar zemini etkilemiyor, Cihanbeyli yağmur yağışlı, görüş mesafesi açık

Konya-Aksaray il sınırı: Yol trafiğe açık, karla karışık yağmur yağışlı ama zemine etkisi yok, görüş mesafesi açık

Konya-Ereğli Makas; Aksaray il sınırı Ereğli Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez ve Ereğli hafif yağmurlu, Karapınar hafif kar yağışlı, kar yağışının zeminde etkisi yok. Zemin ıslak, görüş mesafesi açık.

Konya-Karaman il sınırı arası: Yol trafiğe açık, hafif yağmur yağışlı, zemin ıslak, görüş mesafesi açık.

Konya-Isparta il sınırı: Yol trafiğe açık, merkez hafif kar yağışlı, kar zemini etkilemiyor. Zemin ıslak, görüş mesafesi açık. Beyşehir'de hava kapalı yağış yok.

Konya-Antalya il sınırı arası: Yol trafiğe açık, merkez hafif kar yağışlı, kar yağışı zemini henüz etkilemiyor. Seydişehir-Antalya karayolu kar yağışlı zemini etkilemiyor. Seydişehir-Konya yolu yağmurlu. Görüş mesafesi açık.

Konya-Afyon il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Kadınhanı hava kapalı yağış yok, Akşehir hafif yağmur yağışlı, zemin ıslak. Görüş mesafesi açık.

122.jpg

METEOROLOJİK VERİLER

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi'nden yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

Kar Yağışı Uyarısı 20.12.2022 Salı günü Konya'nın, Karaman'ın ve Niğde'nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmektedir. Kar yağışlarının 21.12.2022 Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum