Konya'yı ayakta tutmak için tetikte bekliyorlar

Konya'yı ayakta tutmak için tetikte bekliyorlar

Konya'da kar yağışının ardından ekipler teyakkuz halinde. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için MEDAŞ ekipleri dahil binlerce çalışan hazır kıta bekliyor. Konya Valiliği son durumu aktardı.

Konya'da etkili olan kar yağışının ardından şehirde teyakkuz hali sürüyor. Belediyelere bağlı ekiplerin yanı sıra oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tüm ekipler seferber olmuş durumda.

Konya Valiliği şehirdeki son durumu aktaran bir paylaşım yaparak vatandaşı bilgilendirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

İlimizde devam eden hava koşullarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı Valilik Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizde kurum/kuruluşlarımızın temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Çalışma Gruplarımız 7/24 çalışma esasına göre faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Valiliğimiz Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinden koordine edilen karla mücadele çalışmalarımız; 13 çalışma grubu, 6135 personel ve 1913 araç ile devam etmektedir.

  • 22.01.2022 tarihinden itibaren Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, çağrı merkezine düşen 679 vaka değerlendirilerek, bu çağrıların tamamı sonuçlandırıldı.
  • Tahliye Çalışma Grubu tarafından 479 vatandaşımız ve 115 araç kurtarılarak güvenli bölgeye sevk edilmiştir.
  • 29.422 vatandaşımızın beslenme ihtiyacı karşılanmıştır.
  • Kar nedeniyle ulaşılamayan toplam 15 hastaya UMKE tarafından müdahale edilmiştir.
  • Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü 390 personel ve 203 araç ile sorumluluk alanındaki kapalı yollara müdahale etmektedir.
  • Konya Büyükşehir Belediyesi 1417 personel (83 ekip) ve 291 araç ile sorumluluk alanındaki kapalı yollara müdahale etmektedir.
  • 31 İlçe Belediye Başkanlığımıza bağlı ekiplerde kendi sorumluluk alanlarında yollara yeteri kadar personel ve ekipmanla müdahale etmektedir.
  • Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü üretimin durmaması için sorumluluk alanında 20 araç ve 62 personelle çalışmalarına devam etmektedir.
  • Sağlık çalışma grubu tarafından olumsuz hava ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmalarda 265 personel, 90 araç ve 1 helikopter ile görev yapmaktadır.
  • Güvenlik ve Trafik Çalışma Grubu 252 personel ve 861 araç ile çalışmalarını yürütmektedir.
  • MEDAŞ 77 araç ve 283 personel ile enerji verilen olumsuzluklara müdahale etmektedir.
  • Haberleşme Çalışma Grubu 41 personel, 20 araç ile olumsuzluklara müdahale etmektedir.
  • Konya genelinde kapanan 628 köy yolu ulaşıma açılmıştır, 9 köy (mahalle) yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam etmektedir.

Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koordinasyonunda; Kaymakamlıklar/İlçe Belediyeleri ilgili kamu birimleriyle beraber İlimiz genelinde yaşanan ağır kış şartları nedeniyle besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu bölgelerde besleme çalışmalarını yürütmektedirler.

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için büyük bir özveri ile fedakârca gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren tüm personelimize teşekkür ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.