Konya'yı Ankara, Antalya, Aksaray, Afyon, Karaman ve Isparta'ya bağlayan yollarda 6 Şubat son hava ve yol durumu

Konya'yı Ankara, Antalya, Aksaray, Afyon, Karaman ve Isparta'ya bağlayan yollarda 6 Şubat son hava ve yol durumu

Konya Emniyeti Konya'yı çevre illere bağlayan karayollarında 6 Şubat 00.30 itibariyle yol ve hava durumu bilgilerini paylaştı. Konya-Antalya yolu tüm araçlara, Konya-Isparta ve Konya-Afyon yolları ise çift yönlü olarak çekici türü araç geçişine kapatıldı

Meteoroloji'nin yoğun kar yağışı uyarısı yaptığı Konya'da, yer yer kar etkili olurken, Konya Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan Konya-Aksaray, Konya-Antalya, Konya-Karaman, Konya-Ankara, Konya-Afyon ve Konya-Isparta'ya bağlayan devlet karayollarında 6 Şubat Pazartesi (bugün) 00.30 itibariyle son yol ve hava durumu bilgilerini açıkladı.

Buna göre pek çok yönde yoğun kar yağışı etkisini sürdürürken, tüm yönlerde görüş mesafesi 50-100 metreye düştü. Konya-Seydişehir ve Seydişehir - Antalya karayolu tüm araç trafiğine, Konya-Afyonkarahisar ile Konya-Isparta karayollarında her iki istikamet de çekici türü araç trafiğine kapatıldı.

Konya'da Emniyet, Karayolları ve Belediye ekipleri karla mücadele için yoğun çalışma yürütüyor.

KONYA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARINDA SON DURUM

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden karayollarında hava ve yol durumu açıklamasında bulunuldu. Konyayı diğer illere bağlayan şehirlerarası devlet karayollarında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan yol ve hava durumu ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Konya-Kulu Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez yoğun kar yağışlı, Cihanbeyli hafif kar yağışlı. Zemin merkezde yer yer karlı, Cihanbeyli yer yer karlı. Görüş mesafesi 50-100 metre.

Konya-Aksaray il sınırı: Yol trafiğe açık. Hava yoğun kar yağışlı, zemin ıslak, karlı. Görüş mesafesi 50-100 metre.

Konya-Ereğli Makas; Aksaray il sınırı Ereğli Makası arası: Yol trafiğe açık. Merkez tipi şeklinde kar yağışlı, Ereğli hafif kar yağışlı, Karapınar yoğun kar yağışlı. Merkez ve Karapınar'da zemin yer yer karlı. Ereğli'de kar zemini etkilemiyor. Görüş mesafesi 50-100 metre.

Konya-Karaman il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Hava yoğun kar yağışlı, yer yer tutmalar mevcut. Zemin ıslak, karlı, görüş mesafesi 50-100 metre.

Konya-Isparta il sınırı: Yol trafiğe açık, merkez yoğun kar yağışlı, zeminde yer yer tutmalar mevcut. Beyşehir orta şiddette kar yağışlı. Her iki istikamet de çekici türü araçlara kapalı. Görüş mesafesi 50-100 metre.

Konya-Antalya il sınırı arası: Yol trafiğe kapalı. Merkez yoğun kar yağışlı. Seydişehir - Antalya güzergahı yoğun kar yağışlı. Zemin karlı buzlu. Konya- Seydişehir ve Seydişehir'den Antalya istikameti tüm araçlara kapalı.

Konya-Afyon il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Akşehir yoğun kar yağışlı, Kadınhanı yoğun kar yağışlı. Her iki istikamet de çekici türü araçlara kapalı. Görüş mesafesi 50-100 metre.

6-subatyoldurumukonya-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum