Konya’yı 2022’de yepyeni bir görüntü bekliyor olacak! Şehir bu yatırımları bekliyor

Konya’yı 2022’de yepyeni bir görüntü bekliyor olacak! Şehir bu yatırımları bekliyor

2019 yerel seçimlerinden galip çıkan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aynı yıl hızlı bir giriş yaparak şehrin birçok yerinde yatırımların startını vermişti. 2 yıl sonunda Konya’da gözle görülür değişimler yolda.

İstikrar ve huzurun ana merkezi konumunda bulunan Konya, 2 bakanı olmasının büyük avantajını oldukça iyi kullanıyor. Şehirde neredeyse bekleyen yatırım yok gibi. 2021’i oldukça sakin geçiren Konya’da 2022’nin ortaları oldukça heyecanlı ve hareketli geçecek gibi görünüyor.

TRAFİK ANA SORUNDU

Konya’da artan nüfus ve bireysel araçlara kolay erişim nedeniyle günden güne sorun haline gelen trafikte önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz yıl ve öncesinde uygulanan sokak kısıtlamaları esnasında Büyükşehir Belediyesi, trafiğe küçük dokunuşlar yaparak bazı ana arterlerde akıcılık sağlayabildi.

kavsak-duzenlemesi.jpg

YUKARIDA ÇALIŞMA BAŞLADI

Konya’nın görünür en yüksek tepelerinden biri olan yıllarca manzarasıyla şehir insanına güzel anılar yaşatan Akyokuş’ta geçtiğimiz yıl Aralık ayından itibaren çalışma başlatıldı. Akyokuş Palye ve Akyokuş Kasrı çalışması kapsamında ilk olarak Konya Mutfağı taşındı. Bölgeyi eskisinden daha fazla hareketli hale getirecek, trafiğin akıcı olacağı bir şehir manzarası kompozisyonu çok yakın bir zamanda Konya’yla buluşacak.

akyokus-kasri.jpg

MEVLANA ÇARŞISI VE ALTIN ÇARŞI

Dünyanın en eski çarşısına komşu durumda bulunan Osmanlı döneminin izlerini taşıyan bölgenin hemen dibinde Konya’ya gelen misafirlere kötü bir görüntü veren Mevlana Çarşısı’nın yıkımıyla başlayan süreç Altın Çarşı’nın ayağa kaldırılmasıyla bölgeye yeniden hayat verecek. Bu yatırımın ilkbaharın ilk aylarında teslim edilmesi bekleniyor.

mevlana-carsisi.jpg

MİLLET BAHÇESİ

Konya’nın en güzel konumlarından birine sahip olan eski Konya Stadyumu’nun yerine yapımı devam eden Millet Bahçesi’nde hazırlıklar kara yağmura rağmen sürüyor. İçinde spor sahaları, yürüyüş alanları, spor alanları, kafe ve restoran ayrıca Konya’nın en yüksek kapasiteli camisi olan konseptiyle Türkiye’nin en büyük millet bahçesi de Konya’nın merakla beklenen yatırımları arasında.

millet-bahcesi.jpg

BANLİYÖ HATTI-KONYARAY

Konya’nın özellikle mesai başlangıç ve bitişinde merkezde meydana gelen trafiğinin önüne geçilmesi için planlanan şehir içindeki servisleri devredışı bırakacak ayrıca üreticinin üstündeki taşımacılık maliyetini ortadan kaldıracak banliyö projesiyle ilgili bu sene bitmeden bir adım atılması bekleniyor. Bu sayede hem şehir merkezinin hava emisyonunda kontrol sağlanmış olacak hem de trafik rahatlayacak. Ayrıca yapılacak yatırım sayesinde 90 bin kişinin taşıması yapılmış olacak.

banliyo-konya-konyaray.jpg

SOSYAL KONUTLAR

İlk etabında Konya’nın Ardıçlı Mahallesi’nde 1000 konut yaparak yola çıkan TOKİ, hali hazırda 6. Etabın yapımını da tamamlamak üzere. Geçtiğimiz günlerde 5. etap için başvurular toplanan bölgede yeni konut projeleri de sırada bekliyor. Bu yıl bitmeden 2-3-4-5. etapların teslim edilmesi yine şehir insanının beklentileri arasında.

toki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum