Konya'ya yakışmayan eğlence mekanlarında iş makineleri yıkıma başladı! Gazinolar nereye taşınacak?

Konya'da 20 yıldır tepkilere neden olan içkili eğlence mekanlarının bulunduğu bölgede gazinoların yıkımı başladı. Belediye iş makineleri yıkım çalışmalarını sürdürürken, Konya polisinin de bölgede geniş çaplı güvenlik tedbiri aldığı görüldü

Konya'nın Selçuklu İlçesinde, otogar, yerleşim yerleri ve öğrenci yurtlarına yakınlığı ile tepkileri toplayan gazinoların yıkımı bugün geniş güvenlik önlemleri altında başladı. Peki bu işletmelere ne olacak? Yıllardır sorun olarak görülen bu işletmelerin tamamen kapanması beklenmezken, şehrin hangi bölgesine taşınacağı merak konusu oldu.

konya-gazinolar-yikim.jpg

Konya'nın Selçuklu ilçesi Otogar bölgesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde bulunan ve vatandaşların rahatsız olduğu eğlence mekanları ile ilgili yıkım kararı kesinleşti. Belediye tarafından işletmelere tebligat gönderilmişti.

konya-gazinolar-yikim3.jpg

KOSKi ve MEDAŞ ekipleri 3 gün önce su ve elektrik sayaçlarını sökerken Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve zabıta da geni güvenlik önlemi almıştı.

konya-gazinolar-yikim2.jpg

Bugün belediye iş makinelerinin yıkım için girdiği alanda yine polis ekiplerinin çalışmalara refakat ettiği görüldü. Belediye ekiplerinin yıkım işlemi devam ederken Konya Emniyetinin de yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

konya-gazinolar-yikim4.jpg

Konya'ya yakışmayan gazinoların bulunduğu bölgede cami, yaşam alanları, konutlar, alışveriş merkezleri, binlerce öğrenci barındıran yurtlar ve sanayi sitesi yer alırken vatandaşlar yıkımı büyük memnuniyetle karşıladı.

konya-gazinolar-yikim6.jpg

GAZİNOLAR BUHAR MI OLDU?

Yıkımın ardından gazinoların Konya'da nereye taşınacağı merak konusu oldu. Eğlence mekanları adı altında 20 yıldır bu bölgede faaliyet gösteren ve yasak dönemlerinde tedbirleri hiçe sayıp sık sık mühür bozmaları ile gündeme gelen işletmelere ne olacak?

Bu konuda çeşitli iddialar ortaya atılıyor. İşletme sahiplerine Yukarı Pınarbaşı Mahallesi yakınlarında yer gösterildiği ancak bunu kabul etmedikleri öğrenilirken, şehrin farklı bölgelerine yayıldıkları da iddialar arasında.

konya-gazinolar-yikim5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler