Konya'ya yakışan tablo! Tüm partilerden İsrail'e kınama Filistin'e destek

Konya'ya yakışan tablo! Tüm partilerden İsrail'e kınama Filistin'e destek

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Meclis’te grubu bulunan tüm partilerin ortak bildirisiyle İsrail’in Filistinli sivillere ve çocuklara yönelik yaptığı saldırıları kınandı

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, İsrail’in Filistinli sivillere yönelik yapmış olduğu insanlık dışı muameleyi grubu bulunan tüm partilerin adına ortak bir açıklama ile kınadı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meclis’te temsil edilen tüm parti gruplarına teşekkür ederek, “Böyle bir meselede bir arada olmamız, hep birlikte hareket etmemiz Konya’ya yakışan bir durumdur. İsrail’in yıllardır uyguladığı hukuksuz ve orantısız güç kullanımı devam ediyor. Bundan sonra da devam edecekmiş gibi gözüküyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi bu konuda gerekli tepkiyi göstermiştir. Konyalılar olarak da her zaman gönlümüz, kalbimiz, dualarımız Filistinli kardeşlerimizin yanında ” dedi.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Meclis’te grubu bulunan tüm partilerin ortak açıklamasıyla İsrail’in Filistinli sivillere ve çocuklara yönelik yapmış olduğu saldırıları kınadı.

İsrail’in Filistinli sivillere yönelik yapmış olduğu insanlık dışı muamele için Büyükşehir Meclisi’nde bulunan tüm partiler adına şu kınama metni okundu:

“İsrail’in savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet; baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri Ramazan Bayramı’nın hemen arifesinde vahim bir boyut kazanmıştır. Mukaddes mekan Mescid-i Aksa çevresinde İsrail güvenlik güçleri tarafından; gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dahil çok sayıda masum Filistinli’nin yaralanmasına sebep olmuştur. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi olarak, bu zulmü ve utanmazlığı şiddetle kınıyoruz. İsrail’in yasadışı yerleşimciler lehine Kudüs’ün Şeyh Cerrah ve Silvan Mahallelerinde Filistinlilerin nesillerdir yaşadıkları evlerine el koyarak, zorla tahliye edilmelerine yönelik bu operasyonlarının hukuk dışı ve gayri insanı olduğunun bir kere daha altını çiziyoruz. Birleşmiş Milletler’in (BM) uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde yıkım ve tahliyelerin durdurulması, mukaddes mekanların korunması için İsrail’e yönelik çağrısına tam destek verdiğimizi ve bu çağrının arkasında bütün BM üyesi ülkelerinin kararlılıkla durması gerektiğini belirtiyoruz.

Resim

Ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin 1967’den bu yana İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs dahil Filistin topraklarında yargı yetkisine sahip olunduğuna dair kararı, İsrail’in Filistin topraklarında işlemekte olduğu suçlardan dolayı hesap vermesini ve söz konusu suçların sorumlularının tespit edilmesinin önünü açmıştır. Bu çerçevede Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yaşanılan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net tavır alarak görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz. İsrail’in Kudüs’e ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararları dair olmak üzere; uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Konya Büyükşehir Belediyemiz son olarak Kudüs’ün Harem-i Şerif’in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail’in bu tecavüz ve eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.”

Resim

“BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ KONYA’YA YAKIŞAN BİR DURUMDUR”

Meclis toplantısına başkanlık eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da tüm parti gruplarına teşekkür ederek, “Böyle bir meselede bir arada olmamız, hep birlikte hareket etmemiz Konya’ya yakışan bir durumdur. Allah hepinizden razı olsun. Tabi Ramazan’ın son günlerinde başlayan ve Kadir Gecesi ile bayramda zirveye ulaşan İsrail’in zulmüne tüm Türkiye büyük bir tepki gösterdi. Şu anda bir ateşkes olmasına rağmen oradaki sıkıntılar devam ediyor. İsrail’in yıllardır uyguladığı hukuksuz ve orantısız güç kullanımı devam ediyor. Bundan sonra da devam edecekmiş gibi gözüküyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi bu konuda gerekli tepkiyi göstermiştir. Konyalılar olarak da her zaman gönlümüz, kalbimiz, dualarımız Filistinli kardeşlerimizin yanında. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yanında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanlığı görevini de yürütüyorum. Bu birliklerde Filistinli üyelerimiz var. Konyalılar olarak bundan sonra da Filistin’de özellikle Gazze’de tahrip olan alanların imar edilmesi ve orada yaşayan kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltilmesiyle ilgili her zaman onların yanında olduğumuzu buradan tekrar ifade etmek istiyorum. İnşallah bu acılar tekrar yaşanmasın. Kudüs Müslümanların kutsal mekanıdır. İlk kıblemizdir. Bir Müslüman şehridir. Filistin devletinin de başkentidir. Bunu da burada Konya Büyükşehir Meclisi olarak tekrar ilan ediyoruz.” dedi.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.