Konya’ya yağmur haberi geldi! Meteoroloji kaynakları gün ve saat vererek müjdeledi

Konya’ya yağmur haberi geldi! Meteoroloji kaynakları gün ve saat vererek müjdeledi

Kurak bir mevsim geçiren ve su kaynakları büyük ölçüde tükenen Konya’ya güzel haber meteoroloji kaynaklarından geldi. Konya’ya Cumartesi günü 2 saate yakın yağmur yağacağı bildirildi.

Eyyam-ı Bahur etkisinde Ağustos ayının ilk günlerini karşılayan Konya’ya nihayet güzel haber geldi. Şehir adeta kavrulurken Meteoroloji’nin yağmur haberi yüzleri güldürdü.

KAVRULMAYA DEVAM

Nem oranının düşerek hava sıcaklığının çok fazla hissedildiği Konya’da hava sıcaklığı 36 derecelerde seyrediyor. Hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üstünde olduğu Konya’da en düşük sıcaklık ise 22 derece.

Gündüz saatlerinde güneş ışınlarıyla ısınan şehrin havası gece saatlerinde de bu havadan etkileniyor. Konya’da gece saatlerinde devam eden sıcaklar bugün ve Cuma günü de etkisini gösterecek.

konya-yagmuru.jpg

CUMARTESİ VEYA PAZAR GÜNÜ YAĞIŞ GELİYOR

Cuma gününü yüzde 37 nem oranıyla ve 36 derece sıcaklıkla geçirecek olan Konya’da Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Pazar günü, dış kaynaklara göre ise Cumartesi günü yağış bekleniyor.

Daha önce tahminlerinde hata olmayan Avrupa kaynaklarına göre Konya'ya Cumartesi günü yağmur yağacak.

konya-yagmur-pazar.jpg

Yağışın yaşanacağı gün Konya’da sıcaklık düşmeyecek ancak yüzde 81’lere varan bir nem değeri şehri kaplayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.