Konya’ya uçak inemiyor insanlar yola çıkamıyor! Sabah o saate kadar durum oldukça tehlikeli

Konya’ya uçak inemiyor insanlar yola çıkamıyor! Sabah o saate kadar durum oldukça tehlikeli

Haftayı tamamlayan Konya’da kar yağışı tamamen durdu. Meteoroloji 10 gün içinde kar yağışı olmayacağını bildirdi ancak yeni haftada özellikle sabah saatleri oldukça kritik.

Geçtiğimiz günleri oldukça verimli geçen Konya’da yeni hafta öncesi hava durumunda önemli değişiklikler var. Karların neredeyse tamamen eridiği şehir merkezinde gizli iki tehlike bulunuyor. Biri gizli buzlanma diğeri de sis.

UÇAKLAR İNEMİYOR

Konya’da haftanın son günü ortaya çıkan sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Yeni hafta boyunca özellikle gece ve takip eden sabah saatlerinde sis olaylarının görülmesi muhtemel. Dün akşam saatlerinden itibaren Konyaspor’un uçağı dâhil birçok uçak Konya Havalimanı’na iniş gerçekleştiremeyeceği için uçuşlar iptal edildi.

konya-ucus.jpg

KONYA’DA HAVA NASIL OLACAK?

Yeni haftaya önceki haftalara göre oldukça sıcak bir başlangıç yapacak olan Konya’da Pazartesi günü hava sıcaklığı günün ilk saatlerinde eksi 5 ilerleyen saatlerde güneşle birlikte 5 dereceye kadar yükselecek.

Sabah saatlerinde güneş kendini göstermeden nem oranı yüzde 94’lere kadar çıkacak Konya’da sabah saatlerinde sürekli sis görülmesi muhtemel. Salı günü Konya’da hava sıcaklığı eksi 6 ila en yüksek 6 derecelerde seyredecek.

konya-hava.jpg

Sıcak bir hafta geçirecek olan Konya’da haftanın kalan günleri ilk 2 günün kopyası gibi yaşanacak.

Sabah saatlerinde düşük hava sıcaklığıyla birlikte ortaya çıkacak nem yollarda gizli buzlanmayı aynı zamanda sis olaylarını beraberinde getirecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.