Konya’ya Sağlıkta Dev Yatırım: Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sona Yaklaşıyor

Konya’ya Sağlıkta Dev Yatırım: Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sona Yaklaşıyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Yazır Mahallesi'nde yapımı süren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara Modern ve Konforlu Sağlık Hizmetleri

Konya’nın sağlık standartlarını yükseltmek amacıyla Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen projede sona yaklaşılıyor. Yazır Mahallesi’nde inşaatı devam eden ve bu yıl tamamlanması planlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi, modern ve konforlu alanlarda vatandaşlara hizmet verecek.

Pekyatırmacı: “Türkiye’ye Örnek Bir Merkez Olacak”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nin Türkiye’ye örnek olacağını belirterek şunları söyledi: “İl Sağlık Müdürümüz ve Psikiyatri Bölümünden İkbal Hocamızla birlikte şantiyeyi dolaştık. İnşaatta sona yaklaşıyoruz. Konyamıza önemli bir yatırım kazandırıyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezi, beslenme, fiziki aktiviteler ve ruh sağlığı konusunda hizmet verecek. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ise Beyhekim Bölge Hastanesi’nin psikiyatri bölümünün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet verecek. 7 bin 500 metrekarelik alanda inşaat çalışmalarımız sürüyor ve 2-3 ay içinde tamamlanacak.”

a1.jpg

Sağlık Müdürü Koç: “Desteklerinden Dolayı Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç da inceleme sırasında projelerin hızla tamamlandığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Türkiye’ye örnek olacak. Personel ve iç dizayn hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Buranın kolay ulaşılabilir bir yerde tesis edilmesi de çok önemli. En kısa sürede açılışını yapmayı umuyoruz,” dedi.

a2.jpg

Merkezler Çok Kapsamlı Hizmetler Sunacak

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi toplamda 4699 metrekare alanda çok kapsamlı hizmetler sunacak. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde spor salonu, gözlem ve tedavi odaları, psikolog odası, kütüphane ve atölyeler bulunacak. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ise röntgen odası, kan alma odası, mamografi odası, laboratuvar, üreme sağlığı ve muayene odaları, KETEM odası, fiziksel aktivite alanları, sigara bırakma odaları, diyetisyenler, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, psikologlar ve çocuk gelişim odaları yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.