Konya'ya kar ne zaman yağacak? Tahminler Meteoroloji'nin sitesinde yayınlandı

Konya'ya kar ne zaman yağacak? Tahminler Meteoroloji'nin sitesinde yayınlandı

Yağmurla buluşan Konya için tahminler güncellendi. Yapılan son tahminlere göre Konya'ya bugün yağmur var, yarın hava kapalı ve büyük gün Cuma.

Kurak mevsimleri süren Konya'da can çekişen su kaynaklarını besleyecek yağışlar dört gözle bekleniyor. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Konya'da önümüzdeki günlerde yağışlar sürecek.

KURAKLIK İYİDEN İYİYE KAPIDA

Konya'nın önemli iki su kaynağı Altınapa ve Bağbaşı Barajı'nda seviye tarihin en dibini görmüş durumda. O kadar ki Altınapa Barajı yüzde 22, Bağbaşı Barajı da yüzde 29 seviyesini gördü. Bu da şimdiye kadar görülmüş en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

bagbasi-baraji-su-hacmi.pngaltinapa-baraji-su-hacmi.png

METEOROLOJİ'DEN KONYA'YA KAR TAHMİNİ

Meteoroloji İşleri'nin internet sitesinde yayınlanan tahminlere göre Konya'da Çarşamba günü yağışlar kısmen duruyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bu günde yağış ihtimali zayıflasa da Perşembe günü yağmur tekrar Konya'yı etkisi altına alacak.

CUMA GÜNÜ BÜYÜK GÜN

Yayınlanan tahminlere göre Konya'nın ilk olarak batı kesimlerinde görülecek kar yağışı şehre az miktarda kar yağışı bıracak. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olacak kar yağışının hemen ardından Cumartesi ve Pazar günleri de Konya'da yine yağmur bekleniyor.

konyaya-kar.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.