Konya'ya Gece Yarısı Deprem Sürprizi

Konya'ya Gece Yarısı Deprem Sürprizi

Konya'nın Meram İlçesi Kızılören Mahallesi'nde Gece Saatlerinde 3.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Konya, gece saat 04.10 sıralarında 3.2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre, depremin merkez üssü Kızılören Mahallesi olarak belirlenirken, derinliği 5 kilometre olarak ölçüldü.

Depremde Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

Depremden dolayı herhangi bir can kaybı veya yaralanma haberi alınmadı. Bölgede maddi hasar da oluşmadığı öğrenildi.

d1.jpg

Vatandaşlar Depremi Hissetti

Deprem, Kızılören Mahallesi'nde yaşayanlar tarafından hafif şekilde hissedildi. Bazı vatandaşlar, deprem sırasında sallandıklarını ve evlerindeki eşyaların yerinden oynadığını ifade etti.

d2.jpg

Yetkililer Uyarıyor: Deprem Önlemlerini Alın

Yetkililer, vatandaşları depreme karşı hazırlıklı olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı. Deprem çantası hazırlama, bina sağlamlığını kontrol etme ve acil durum planı oluşturma gibi konularda vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Konya'da Son Depremler

Konya'da son zamanlarda sık sık küçük büyüklükte depremler meydana geliyor. Bu depremler, bölgedeki fay hatlarının hareketliliğinden kaynaklanıyor. Uzmanlar, Konya'nın deprem kuşağında yer aldığını ve bu nedenle depremlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor.

d3.jpg

AFAD'ın Verileri

Kandilli Rasathanesi'nin verilerinin dışında AFAD'ın verilerine göre de depremin meydana geliş saati 01:59 olarak paylaşıldı. Ayrıca depremin büyüklüğünün de derinlik 10 kilometre ve büyüklük de 2.7 olarak bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.