Konya'ya devrim gibi bir karar daha! Altınapa Barajı büyütülüyor

Konya'ya devrim gibi bir karar daha! Altınapa Barajı büyütülüyor

1967 yapımı tamamlanan ve o yıldan bu yana Konya'ya hizmet veren Altınapa Barajı'yla ilgili yeni gelişmeler var. Barajın alanının önümüzdeki günlerde genişletilmesi gündemde.

Konya'nın en büyük yapay su kaynağı olan ve ilk açıldığı dönemlerde 325 bin metreküp kapasitesiyle döneminin önemli bir yatırım olan Altınapa Barajı'yla ilgili önemli gelişmeler var. KOSKİ verilerine göre 1.447.000 metreküp büyüklüğe sahip olduğu bilinen barajın havza alanının artırılması planlanıyor.

altinapa.jpg

Bol yağış yaşanan dönemlerde Meram Çayı vasıtasıyla su tahliyesi yapılan Altınapa Barajı'nda kapasite artırımı planına göre köprünün hemen bitiminden itibaren yeni alanlar yapılması gündemde.

altinapa-genisleme.jpg

Söz konusu proje "Meram İlçesi, Dere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Su Havzası Koruma Alanı" olarak isimlendirildi.

altinapa-havzasi.jpg

Planı KOSKİ talep etti. Plana göre mevcut baraj alanı büyüklüğünden daha fazla bir alan kadar bölgenin genişlemesi bekleniyor. Bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapılarak barajın koruma altına alınması da gündem maddeleri arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.