Konya'ya bir sağlık yatırımı daha! Termal suyu ile ünlü ilçede şimdi de Fizik Tedavi Hastanesi kuruluyor

Konya'ya bir sağlık yatırımı daha! Termal suyu ile ünlü ilçede şimdi de Fizik Tedavi Hastanesi kuruluyor

Konya'nın termal su kaynağı ile ünlü ilçesi Ilgın'da sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. İlçede yakın zamanda açılan ASM ve ASHİ binası ve ihale süreci devam eden Ağız ve Diş Sağlığı Binası’nın ardından şimdi de Fizik Tedavi Hastanesi kuruluyor

Konya haber: Konya'nın termal su kaynağı ile ünlü ilçesi Ilgın'da sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Eski Ilgın Devlet hastanesinin bulunduğu alana yapılan Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi (ASM) - 112 ASHİ Binasının ve 2 Nolu ASM+112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) Binası’nın hizmete açılarak, 10 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Binası’nın ihale hazırlıklarının devam ettiği süreçte Ilgın’dan yeni bir sağlık yatırımı hamlesi daha geldi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Ilgın Devlet Hastanesi yanında bulunan arsa üzerine 100 yataklı fizik tedavi hastanesi yapılacağını söyledi. Projenin Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alındığının müjdesini veren Prof. Dr. Koç, inşaatın başlayacağı alanda incelemelerde bulundu.

ilgin1.jpg

Ilgın’ın ülkemizin dört bir yanına şifa dağıtan termal su kaynağına sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Ilgın ilçemizde hizmete açacağımız fizik tedavi hastanemiz bu yönü ile de hastalarımızın tedavilerinde kolaylık sağlayacaktır. Böylesine önemli bir projenin yatırım programına alınmasını sağlayan Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Konya’mıza ve Ilgın’a hayırlı olsun” diye konuştu.

ilgin2.jpg

ILGIN SAĞLIK YATIRIMLARINA DOYMUYOR

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şifalı kaplıcalarıyla sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Ilgın’da sağlık yatırımlarının önemine vurgu yaparak, “Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanemizin yan tarafına 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için belediyemiz tarafından arsa tahsisini gerçekleştiriyoruz. Uzun zamandır üzerinde yoğun bir titizlikle çalıştığımız projemizin Ilgın'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya, AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı'ya ve tüm Konya Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ilgin-bld-1.jpeg

ilgin.jpg

ilgin3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.