Konya'ya 'Altın Elma' Ödülü

Konya'ya 'Altın Elma' Ödülü

Turizmin nobeli olarak bilinen Altın Elma ödülü Konya'ya verildi

2016'da Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya gelen Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FİJET) Yöneticileri Konya'ya hayran kalmış ve heyet, turizmin Nobeli olarak geçen Altın Elma'nın Konya'ya verilmesi için çalışacaklarını belirtmişti. Başta TURSAB olmak üzere bazı STK'ların da girişimleriyle 'Altın Elma' ödülü Konya'ya verildi.

Türk Hava Yolları sponsorluğu ve TÜRSAB Konya BYK'nın organizasyonu ile 5 günlük bir program kapsamında 2016 yılı Şeb-i Arus törenleri ve tarihi alanları gezi için Konya'ya gelen Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FİJET) Yöneticileri şehre hayran kaldı. Konya'ya gelen heyette Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FİJET) Başkanı, Tunus eski Turizm Bakanı da olan Tijani Haddad'ın yanı sıra Tunus, Rusya, Bulgaristan, Mısır ve Belçika'dan kendi ülkelerinin başkanları ve Federasyonun yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

altin-elma.jpg

KONYA'YA HAYRAN KALDILAR

5 günlük programında, Şeb-i Arus gecesi Sema Ayini'ni izleyen FİJET heyeti, Çatalhöyük, Sille antik kenti, Kelebekler Vadisi, Mevlana ve Karatay Müzelerini gezerken, tam anlamı ile Konya'ya ve aynı zamanda Konya mutfağına hayran kaldıklarını dile getirdi.

700 YABANCI YAZAR KONYA'YI YAZACAK

Konu ile ilgili Memleket'e açıklamalar yapan TÜRSAB Konya BYK Başkanı Kazım Yanar, "Bu ödül Konya için çok önemliydi. Ödülü almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki haftalarda FİJET yetkililerini Konya'da yeniden ağırlayacağız. Bizim için Konya'yı Konya'da değil tüm dünyada, başkalarının gözüyle tanıtmak önemlidir. Bu açıdan aldığımız ödül Konya için çok daha anlamlı. Bu ödül sonrasında Belçika, Fransa, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, Romanya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 700 yazar Konya'yı yazacak, tanıtacak. Böylece turisti Konya'da daha fazla konaklatabileceğiz. Önümüzdeki aylarda ise 50 ile 60 kişilik turizm yazarı ve gazetecisinin katılacağı bir organizasyona hazırlanıyoruz." dedi.

FİJET NEDİR?

 Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FİJET) 1954 tarihinde Paris Belediye sarayında bir törenle kuruldu. 1965 yılında da Türkiye’nin Paris turizm ataşeliği aracılığıyla FİJET’e üye gazeteci ve yazarlar ülkemize davet edildi. Yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye’de de böyle bir dernek kurulmasına karar verildi ve 7 Nisan 1966 tarihinde ATURJET (Türkiye Turizm Yazarları  ve Gazetecileri Derneği) resmen kuruldu ve FİJET üyesi oldu.

ALTIN ELMA NEDİR?

 FİJET,  her sene üye ülkeler arasında ülkesine en faydalı turizm hizmeti veren kişiye, beldeye, organizasyona, “The GOLDEN APLLE” ödülünü takdim ediyor. Bu ödül dünya turizm oskarı olarak nitelendiriliyor.  40 ülkenin üye olduğu, seçkin bir seçici kurulun zorlu elemeler sonrasında karar verdiği “The Golden Apple” turizm oscarı, dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında yer alıyor ve 1971 yılından beri veriliyor.

M. Ali Elmacı-Memleket