Konyaspor’un yıldızı Abdülkerim’in yeni adresi İngiltere

Konyaspor’un yıldızı Abdülkerim’in yeni adresi İngiltere

Konya’nın yetiştirdiği sporculardan biri olan ve Konyaspor’da oynadığı futbolla göz dolduran Abdülkerim Bardakçı, yabancı defansları adeta gölgede bıraktı. Ahmet Çalık’la güzel işler ortaya koyan Abdülkerim’in yeni adresi İngiltere Premier Lig olabilir.

2011 yılında Konyaspor altyapısından A takıma yükselen ve tecrübe kazanması için Anadolu Selçuk yeni adıyla Konyaspor 1922 takımına gönderilen Abdülkerim Bardakçı, kariyeri boyunca 6 takımda forma giydi.

17 yaşında profesyonel olan bugün 26 yaşında olan Abdülkerim, bu sezon ortaya koyduğu performansla takımının ayakta kalan tek ayağı gibi görünüyor.

Sezonun ilk haftasında oynanan Gençlerbirliği ve 2-1 kaybedilen Karagümrük maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Abdülkerim, kupada 2 maçta ligde de 21 maçta forma giyip toplam 2 gol atıp 3 de asist yaptı.

Defansın sağ kanadında oynayan Skubic’ten sonra takımda en çok forma giyen ikinci isim konumunda bulunan Abdülkerim, 1879 dakika oyunda kaldı. Yüzde 83.8 pas yüzdesiyle oynayan Abdülkerim, hem defans hattında hem ileri uçta takımına hayat vermeye devam ediyor.

Oynadığı mücadelelerde topla çıkışları ve defans arkasına attığı uzun paslarla dikkat çeken 26 yaşındaki oyuncuyla ilgili İngiltere yakıştırmaları yapılmaya başlandı.

Daha önce Türkiye’de Alanyaspor forması giyen ve İtalya’nın Sassuolo kulübüne oradan da Juventus’a giden Merih Demiral ve Galatasaray’dan Avrupa’ya giden Ozan Kabak’la mukayese edilen Abdülkerim, Türkiye’de kabuğunu kıran oyuncular arasına girmiş görünüyor.

Sezon ortasında Beşiktaş’la adı geçen ancak Uğur Demirok’un takımdan ayrılmak istemesiyle transferi ertelenen başarılı defans oyuncusunun yeni adresi Beşiktaş olmayabilir.

Ligin bitimine 17 hafta kala transfer sözleri alan takımlar yeni oyuncuları da listelerine alıp takip ediyorlar. Abdülkerim’le ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde daha da sıcak olması beklenebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum