Konyaspor’dan şampiyonluk yolunda altın değerinde 3 puan

Konyaspor’dan şampiyonluk yolunda altın değerinde 3 puan

Konyaspor Süper Lig’in 23. haftasında Altay deplasmanına çıktı. Zorlu mücadelede galip Konyaspor oldu. Yeşil beyazlılar bu galibiyetle ligde 2. sıradaki yerini korudu ve 45 puana yükseldi.

Zorlu haftaların başladığı Süper Lig’de Altay’a konuk olan Konyaspor, müthiş mücadeleden galibiyet çıkarmasını bildi. Kıran kırana mücadelelere sahne olan ilk yarıda Konyaspor, rakibinin üzerine çok fazla gitmedi.

Kontraataklar deneyen Konyaspor, bunda başarılı olamadı ancak 3 mutlak gol şansı yakaladı. Son vuruşlarda başarısız olan yeşil beyazlılar ilk yarıdan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

ALTAY’DAN SERT OYUN

Ligde sıkıntılı günler yaşayan Altay’da oyuncuların gergin hareketleri göze çarptı. Kadro sıkıntısı yaşayan Konyaspor’da Adil Demirbağ, Pinares’in sert müdahalesi sonrası oyuna devam edemedi. Yedek kadroda stoper olmayınca oyuna Musa Çağıran girdi.

Hakem Abdülkadir Bitigen de mücadelenin genelinde Altay’ın sert oyununa göz yumdu.

Maç öncesinde Konyaspor’un yeni transferi Amilton da rahatsızlandı.

İKİNCİ YARI OYUNUN HAKİMİ KONYASPOR

Mücadelenin ikinci yarısında Konyaspor, aynı tempoda başladı. Enerjisini iyi kullanamayan Altay’ın daha çok üzerine giden Konyaspor, aradığı golü 68. Dakikada Ahmed Hassan’ın penaltısıyla buldu.

Penaltı pozisyonu öncesinde Altaylı Pinares topa elle müdahale etti ve ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Mücadele bu andan sonra tamamen Konyaspor’un hakimiyetinde geçti.

Yeşil beyazlılar Altay deplasmanından 3 puanı çıkarmasını bildi.

Konyaspor aldığı bu sonuçla puanını 45’e çıkararak şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.