Konyaspor'da Awaziem tamam! Üçüncü transfer için geri sayım başladı
Konyaspor, stoper transferinde mutlu sona ulaştı. Nijeryalı savunmacı Chidozie Awaziem bu hafta Konya'ya gelerek 2028'e kadar sürecek sözleşmeye imza atacak.
Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, yaz dönemindeki üçüncü takviyesi için geri sayıma geçti. Yeşil-beyazlı ekip, Nijeryalı stoper Chidozie Awaziem ile anlaşma sağlayarak transferde tüm işlemleri tamamladı. Kulüp yönetiminin de doğruladığı anlaşmanın ardından deneyimli futbolcunun kısa süre içinde Konya'ya gelmesi bekleniyor.
İmza için bu hafta Konya'ya geliyor
Edinilen bilgilere göre 29 yaşındaki savunma oyuncusu, bu hafta içinde imza işlemleri için Konya'ya gelecek. Kulüp ile oyuncu arasında seyahat planlaması yapılırken, perşembe günü şehre ulaşması ve resmi sözleşmenin imzalanmasının planlandığı öğrenildi.
2028'e kadar sözleşme, bir yıl da opsiyon
Daha önce Alanyaspor ve Çaykur Rizespor formaları da giyen Chidozie Awaziem, Konyaspor ile Haziran 2028'e kadar geçerli sözleşmeye imza atacak. Yapılan anlaşmada ayrıca kulübün kullanabileceği 1 yıllık uzatma opsiyonu da bulunuyor.
Bonservis iddiası Fransa'dan geldi
Konyaspor yönetimi transferin bonservis bedeline ilişkin resmi bir açıklama yapmazken, Fransız basınında yer alan haberlere göre yeşil-beyazlıların oyuncunun kulübü Nantes'e 1 milyon Euro bonservis ödeyeceği öne sürüldü.
Konyaspor'dan daha yüksek maaş teklifi
Transfer sürecinde Awaziem'in maaş şartlarında da anlaşma sağlandığı belirtildi. Deneyimli stoperin, mevcut kulübünde kazandığı ücretin üzerinde bir maaşı Konyaspor'da alacağı ifade edildi.
Böylece Konyaspor, yeni sezon öncesi savunma hattını tecrübeli bir isimle güçlendirirken, Awaziem transferinin resmi imzaların atılmasıyla birlikte kısa süre içinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.