Konyaspor Teknik Direktörü Palut: 100'ncü yılda hedefimiz beklentileri karşılamak

Konyaspor Teknik Direktörü Palut: 100'ncü yılda hedefimiz beklentileri karşılamak

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Erzurum’da 21 Temmuz’da başlayacak kampa kadar ideal kadroyu belirlemek istediklerini ifade ederek, en büyük arzularının Konyaspor camiasının 100. yıldaki beklentilerine cevap vermek olduğunu söyledi.

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Teknik Direktör İlhan Palut, “Çalışmalarımıza 19 oyuncu ile başladık. Bunlardan 3’ü pilot takımımız 1922 Konyaspor’dan 5’i alt yapımızdan oyuncular. Ayrıca milli maçlarda oynadıklarından dolayı izin verdiğimiz oyuncularımız var. Konya’da bugün start verdiğimiz hazırlıklarımızı 18 Temmuz’da yapacağımız antrenmanla tamamlayacağız. Sonrasında 19-20 Temmuz tarihlerinde izin yapacağız. Ve 21 Temmuz’da başlayıp 2 Ağustos’ta sona erecek Erzurum kampımızı yapacağız. Erzurum kampında yapacağımız görüşmeler sonrasında netleşecek takımlarla en az 3-4 hazırlık karşılaşması oynamayı planlıyoruz. Sonrasında yine 2 günlük bir ara olacak ve ardından zaten maç haftasına girmiş olacağız. Amacımız faydalı bir kamp dönemi geçirmek. Bu doğrultuda Erzurum kampına kesinleşmiş kadromuzla başlama hedefimiz var” diye konuştu.

Artem Kravets ve Faruku Miya’nın durumları ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör İlhan Palut, “Miya bizim sözleşmeli oyuncumuz. Kendisi Afrika’dan ulaşımın uzun süreli olması nedeniyle Çarşamba günü aramızda olacak. Artem Kravets’in de bel ağrıları nedeniyle geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru problemi olmuştu. Bu nedenle sezonun tamamlanmasının ardından ameliyat oldu. Umarım sağlıklı bir şekilde takıma katılır. Bu oyuncularla ilgili son durumlar ilerleyen günlerde netlik kazanacak” dedi.

Transfer konusunda çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Palut, “Sayın Başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte son derece uyumlu ve faydalı bir transfer süreci sürdürüyoruz. Tabiki takımımızın eksik olan mevkilerini güçlendirmek adına takviyeler yapacağız. Mutlaka aramıza katılacak oyuncular olacak. Az önce de söylediğim gibi hedefimiz Erzurum kampına tam kadro gidebilmek. Bunun için gayret gösteriliyor. Transfer için uğraşıyoruz. 2 tane orta saha oyuncusu almak istiyoruz. 2 tane kanat oyuncusu aramıza katmak istiyoruz ve 1 forvet oyuncusu transfer etmek istiyoruz. Tabii ki bu oyuncular arasında Türk statüsünde oynaması gereken oyuncular da olacak. Çünkü bu sene 8+3 kuralı var. Bu demek değil ki 3 Türk oyuncu bizim için yeterli olacaktır. Mutlaka arkada alternatiflerini de hazır bulundurmak zorundayız. Şu anda transferdeki hedef sayımız 5. Ama Türk oyuncu rotasyonumuzu artırma anlamında da aramıza ileriye dönük, gelişime açık, genç Türk oyuncuları da takımımıza kazandırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncu kuralı ile ilgili de görüşlerini açıklayan İlhan Palut, “Benim düşüncem özellikle bu artı konusu son derece negatif. 8+3, ya 10 olsaydı ya da 12+0 olsaydı, 10+0 olsaydı. Sonuç olarak bizim için şu durum var: Çok iyi çalışan bir yabancı oyuncu var elinizde. Antrenmanlarda tüm istediklerinizi yapıyor. Ama sadece pasaportu dolayısıyla adama “sen otur” diyorsunuz. O için hazır olmayan belki bir yerli oyuncumuz var. Kontenjanı doldurma adına ona bir görev vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Gönül istiyor ki, kendi oyuncularımız, Türk oyuncularımız seviye olarak zaten kontenjandan vs. değil, direkt olarak oynayabilecek durumda olsa zaten bizim tercihimiz her zaman Türk oyuncular olur. Ama bunu bir sayısal dayatma olarak bize işaret edilmesine karşıyım. Ama artık bu karar alındı. Bu sadece Konyaspor için değil bütün takımlar için geçerli bir uygulama olacak. Biz de hem mevcut oyuncularımız, hem gençlerimiz, hem de transferde ulaşabileceğimiz Türk oyuncularla buna uygun, bu kısıtlamada bizi zor durumda bırakmayacak bir kadro için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Teknik Direktör İlhan Palut, Konyaspor camiası adına 100. yılda mücadele edecek kadronun bir parçası olduğu için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, “Tüm camialar için böyle anlamlı dönemler her zaman özeldir. Konyaspor’umuzun da böyle özel bir durumu söz konusu. Amacımız bizden beklentilerin farkında olarak, bununla motive olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak beklentileri karşılamak. Bunun için mücadele edip, ter dökeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.