Konyaspor taktı fişi bitirdi işi! 802 kere maşallah

Konyaspor taktı fişi bitirdi işi! 802 kere maşallah

Konyaspor, Süper Lig’in 4’üncü haftasında kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Altay’ı ilk yarıda bulduğu 2 ikinci yarıda bulduğu 1 golle devirdi. Bu skorla Konyaspor, yine maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan Konyaspor, kendi sahasında Altay’la karşı karşıya geldi. Yeşil beyazlılar ilk 5 dakika büyük baskı gördükleri mücadelenin özellikle ilk yarısında rakibine sahayı dar etti.

İLK YARI ROLLER 5 DAKİKADA DEĞİŞTİ

Altay, Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin taktiği gereği katı bir defans yapısı olan Konyaspor’a karşı erken bir gol bulmak istedi. İlk 5 dakikada Konyaspor’u bunaltan Altay, aradığı golü bulamadı.

7. dakikada taç atışından gelen topu ceza sahasına sürükleyen Cikalleshi, pasını Soner Dikmen’e verdi. Soner düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu andan sonra oyunun kontrolü Konyaspor’un eline geçti. Yavaş ve yaş ortalaması yüksek bir defansa sahip olan Altay’ın bu zaafını iyi değerlendiren Konyaspor, kontraataklarla çıkmak istedi. Zaman zaman da bu taktik sahada güzel işledi.

Dakikalar 20’yi gösterdiğinde gelen ortaya kafa vuruşu yapan Abdülkerim Bardakçı, Altay kalecisini avladı ve skoru 2-0’a getirdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına Konyaspor’un 2-0 üstünlüğüyle girdi.

İKİNCİ YARI

İlk yarıda bulduğu skorun avantajını korumak isteyen Konyaspor, kadrosunda herhangi bir değişiklik olmadan devreye çıktı.

Yine kontraataklarla gol bulmak isteyen Konyaspor, rakibini zor durumda bıraktı. Ortalar, kısa paslarla Altay kalesine gelen Konyaspor, aradığı golü bulamazken rakibine de gol attırmadı.

AHMED HASSAN OYUNDA

Konyaspor’un yeni transferi Ahmed Hassan, 70. Dakikada oyuna girdi. 20 dakikada oynadığı futbolla taraftarın alkışlarını alan Ahmed Hassan, ilerisi için iyi sinyaller verdi.

Mücadelenin 83. Dakikasında kullanılan korner atışında Ahmed Hassan gelen topu Rahmanovic’le buluşturdu. Rahmanovic de yaptığı güzel vuruşla takımının üçüncü golünü kaydetti.

TAM BİTTİ DERKEN

Karşılaşmanın 90+2. Dakikası oynanırken Altay, bulduğu pozisyonda Rayan’la golü bularak skoru 3-1’e getirdi.

Mücadelede başka gol olmadı ve Konyaspor sahadan 3-1’lik üstünlükle ayrıldı.

Yeşil beyazlılar aldığı bu galibiyetle 10 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yine oturdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum