Konyaspor şampiyonluk istiyor
Konyaspor Başkanı Ahmet Şan er ya da geç şampiyon olacaklarını söyledi.
Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, 2014-2015 sezonu hedefini puan olarak değil ama sıralama olarak istedikleri yerde tamamladıklarını ve bunun başarı olduğunu söylerken, alt yapısını hazırlayarak devam ettikleri yolda er ya da geç şampiyon olacaklarına inandığını ifade etti. Şan'ın açıklamaları şu şekilde; 'Hedefimiz sezonu 50 puan ile tamamlamaktı' sözleriyle değerlendirmesine başlayan Ahmet Şan, "Bunu puan olarak değil ama sıralama olarak tutturduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Sezon içerisinde en fazla sakatlık yaşayan 2-3 kulüpten biri olmamıza ve zaman zaman inişli-çıkışlı dönemler yaşamamıza rağmen özellikle sezonun ikinci devresinin 5.haftasından itibaren iyi bir grafik yakaladık. Bunun sonucunda da ilk 8 takım arasına girmeyi başardık. Bize göre bu bir başarı. Daha iyisini yapabilirdik. Ama olmadı" şeklinde konuştu. "Futbol stadyumla ve taraftarlarla güzel"
Bizim adımıza da bu sezon aynen böyle oldu. Bir takım sebeplerden dolayı yarıda kalan ancak daha sonra hızlı bir şekilde yapımı tamamlanan stadyumumuz Türk futboluna ayrı bir hava getirdi. Hem kulübümüz hem de Konya şehrine yeni stadyumumuz prestij kazandırdı. Bunu sezon boyunca oynadığımız maçlarda herkes gördü. Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu Türkiye'deki güzel stadyumların yapımı adına bence bir başlangıç oldu. Şimdi biirçok yeni stadyum yapılıyor ve bunların hizmete girmesi Türk futbolu adına büyük kazanım olacak. Eski stadyumumuzda fiziki şartlardann dolayı istenilen ambiyans oluşturulamıyor bu da destek anlamında yeterli katkının sağlanamaması anlamına geliyordu. Yeni stadyumumuzla birlikte bu da değişti. Güzel stadyumumuzda taraftar anlayışı da değişti. Örnek gösterilen bir taraftar kitlesi oluştu. Bize göre sezonun gerçek şampiyonu taraftarımız. Kendilerine sizlerin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu sezon uygulamaya konulan ve bir takım sıkıntılar yaşanan Passolig konusunda taraftarlarımız üzerlerine düşeni yaptı. 75 bine yakın Passolig kartı satıldı ki bu Anadolu kulüpleri arasında büyük bir başarı. Genel toplamda da kulübümüz 4-5 takım arasında yer aldı. Ayrıca taraftarlarımız satışa çıkan kombine biletlere de büyük ilgi gösterdiler. Bu konuda yaklaşık 18-19 bin satış yaptık. Bu da bir başarı. Yani Konyaspor bu sezon uygulamaya konulan Passolig konusunda ve taraftar desteği konusunda birçok kesim tarafından örnek gösterildi ve yapılan övgüleri de sonuna kadar hak etti diye düşünüyorum. "Basamakları birer birer çıkıyoruz"
Kulüp olarak 2011 yılı içerisinde göreve geldiğimiz içerisinde bulunulan durum herkesin malumu. Bu noktada büyük bir sorumluluk aldık ve ikinci yılımızda şampiyon olup Süper Lig'e çıkarak sportif anlamda bir başarı yakaladık. Ardından hedefimiz Süper Lig'de kalıcı olmaktı. İki sezondur bunu da başarıyoruz. Artık bunlarla yetinmememiz gerekli. Çünkü Konya sportif anlamda başarılı olmayı ve yurt dışında ülkemizi temsil etmeyi hak ediyor. Başarı noktasında basamakları birer birer çıkmalıyız. Konyaspor olarak güzel tesisler, herkesi kendisine hayran bırakan bir stadyum, takımının yanında olan muhteşem taraftar, kaliteli bir teknik heyet ve hedefi doğrultusunda mücadele veren bir pilot takıma sahipsek bunun karşılığının önümüzdeki yıllarda er ya da geç mutlaka şampiyonluk olması lazım. Bunu geçtiğimiz günlerde dillendirdim ama bazı kesimler tarafından bu düşünce yeni sezon için olarak algılandı. Bir kez daha tekrarlıyorum. Konyaspor'un er ya da geç şampiyon olacağına inanıyorum ve bunun için her anlamda gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Her defasında stadyumların sadece maçların oynandığı yerler olmaması gerektiğini ve iyi işler yapıldığı takdirde bunların karşılığının alınacağını ifade etmiştik. Buna en güzel örnek Milli Takımımızın Letonya ve Hollanda ile yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçlarını Konya'da oynayacak olması. Bu şehrimizin tanıtımı açısından çok önemli. En iyi ev sahipliğini yapabilmek için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Milli Takımımızı ve misafir ülkeleri yakışır bir şekilde ağırlamak tek düşüncemiz. UEFA Kupası maçlarına katılıp katılmayacağımız bizim elimizde olan bir durum değil. UEFA'nın vereceği karara göre hareket edeceğiz. Ama bana sorarsanız şahsi fikrim Konya'nın ve Konyaspor'un Avrupa için hazır olduğu şeklinde. "Süper Lig'de 21 takıma karşıyım"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımızı televizyondaki yayında izledim. 21 takımlı ligin oynanması konusundaki fikirlerini söyledi. Ama ben buna karşıyım. Şayet böyle bir durum olsaydı 3 Temmuz sürecinde olmalıydı. O sürecin en mağdur kulüplerinden biriyiz. Bizim o dönem yaptığımız 21 takımla oynansın başvurusu karşısında kimse kılını kıpırtmadı. Ben bunu kesinlikle kabul edemem ve 21 takımlı ligin oynanmasına karşıyım. Kulüp olarak gerçekten zor günlerden geçtik. Ama kesinlikle en ufak bir şekilde umutsuzluğa kapılmadık. Yönetim Kurulu olarak birlik beraberliğimizi bozacak hiçbir duruma müsaade etmedik. Verilen desteklerle bugünlere geldik. Ama bize göre Konyaspor bu şehrin en önemli tanıtım araçlarından biri ve daha fazla desteği hak ediyor. Bunun gerçekleşmesi adına da şehrin dinamiklerinin kulübümüze destek noktasında daha özverili olması ve imkanları zorlaması gerekmekte. Torku markası Konyaspor ile iyi bir ikili oldu. Stadyum isim sponsorluğu sene sonua kadar devam edecek. İsim sponsorluğu konusunda da Torku ile bugünden itibaren görüşmelere başlayacağız. Göreve gelen yeni CEO ile yapacağımız görüşmelerin ardından Torku ile birlikteliğimizin devam edeceğini umuyorum.
eurosport.com