Konyaspor ligde zor durumda olanlara can simidi olmaya devam ediyor

Konyaspor ligde zor durumda olanlara can simidi olmaya devam ediyor

Süper Lig’in 19’uncu haftasında kendi sahasında Göztepe’yi ağırlayan Konyaspor, tarihinde mağlup edemediği sarı kırmızılı ekiple kıran kırana bir mücadele verdi. Mücadele 3-2 Göztepe üstünlüğüyle tamamlandı.

Konyaspor, kadro eksikleriyle geldiği 19’uncu haftada kendi evinde Göztepe’yle karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede kazanan Göztepe oldu.

Daha önce haftalarca kazanamayan Sivasspor ve Ankaragücü’nden sonra 11 haftadır kazanamayan Göztepe’ye de mağlup oldu.

YENİ TRANSFER SAHADA

Konyaspor’un devrearası transferinde hedeflediği isimlerden biri olan Diomonde, imza attıktan sonra takımla birlikte ilk maçına çıktı. Sakatlıkları tamamen iyileşen Ömer Ali ve Anicic de Türkiye Kupası maçında olduğu gibi ilk 11’de yerini aldı.

ÖMER ALİ SOL BEK OYNADI

Alper Uludağ ve Guilherme’nin yokluğunda Konyaspor’un sol bekinde Ömer Ali Şahiner oynadı. Daha önceki maçlarda ileri uçta forma giyen tecrübeli oyuncu takımının eksiklerinin yerini yine doldurmuş oldu.

HAVA ÇOK SOĞUK

Cuma günü başlayan kar yağışının ardından maç saatinde Konya’da 3 derecelik bir hava sıcaklığı vardı. Yedek kulübesinde oturan futbolcular soğuk havadan etkilenmemek için büyük mücadele verdi.

DURAN TOPTA GOLÜ YEDİK

Mücadelenin 16’ncı dakikasında kullanılan serbest atışta Konyaspor defansı adeta uyudu. Göztepeli Mihaovic, yaptığı kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 30’u gösterirken Göztepe’nin yeni transferi Joul, Ndiaye’nin güzel pasını boş geçmedi ve durum 2-0’a geldi.

ÖMER ALİ ACI İÇİNDE

Mücadelede 38’inci dakika oynanırken Ömer Ali büyük bir acıyla yerde kaldı. Tecrübeli oyuncu yapılan tedavisinin ardından oyuna devam etti.

İlk yarıda başka gol olmayınca Konyaspor ilk yarıyı 2-0 mağlup tamamladı.

BYTQI SAHADA

Konyaspor’un yeni transferi Zymer Bytyqi, ikinci yarı başlarken Diomonde’nin yerine oyuna girdi. Takımda etkisiz isimlerden olan Shengelia da oyundan çıktı ve onun yerine oyuna Milosevic girdi.

CİKALLESHİ’NİN HIRSI

Konyaspor’da sahanın en iyileri arasında yerini alan Sokol Cikalleshi, mücadele boyunca hırsıyla dikkat çekti. Tecrübeli oyuncu Kullanılan kornerde yaptığı kafa vuruşuyla takımına ilk golü kazandırdı.

GOL SEVİNCİ KISA SÜRDÜ

Mücadelede 58’inci dakika oynanırken hızlı çıkan Göztepe Halil pasıyla yeni transferi Joul’ün bu maçtaki ikinci golüyle durumu 3-1’e getirdi.

ANICIC SAKATLANDI

Takımda sakatlıktan kurtulan futbolcular arasında olan Anicic, 58’inci dakikada sakatlanarak oyun dışı kaldı. Tecrübeli oyuncunun yerine oyuna Musa Çağıran girdi.

AMİR’DEN ROKET

Maç boyunca rakip kaleyi şutlarla döven Konyaspor’da 61’inci dakikada ceza sahası dışından vuran Amir Hadziahmetovic, takımının 2’nci golüne imza attı. Durum 2-3 oldu.

Konyaspor’un golünün ardından Konyaspor, rakibine baskı kurdu ancak aradığı golü bulamadı. Karşılaşma 3-2 Göztepe üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu skorun ardından Konyaspor, 22 puanda kalırken Göztepe, haftalar sonra kazanarak puanını 22’ye yükseltti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum