Konyaspor, Fenerbahçe ile oynadığı 44 maçın 8'ini kazandı

Konyaspor, Fenerbahçe ile oynadığı 44 maçın 8'ini kazandı

Trendyol Süper Lig'de 16. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, liderlik koltuğundaki yerini korumak için yarın Ülker Stadyumu'nda Konyaspor'u ağırlayacak. İşte maç öncesi istatistikler ve kadro durumu.

Türkiye Süper Lig'de heyecan devam ederken, Fenerbahçe yarın Ülker Stadyumu'nda Konyaspor ile karşılaşacak. 16. hafta erteleme maçında liderliklerini sürdürme amacındaki sarı-lacivertliler, 18 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 47 puanla zirvede bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 18 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 16. sıradalar.

Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanacak olan bu karşılaşma, rekabetin 45. randevusunu temsil ediyor. Daha önceki 44 maçta Fenerbahçe'nin 33 galibiyeti bulunurken, Konyaspor 8 kez kazandı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Geçtiğimiz sezonun mücadelelerinde ev sahibi ekiplerin üstünlüğü görüldü, Konyaspor 1-0 kazanırken Fenerbahçe ise 4-0'lık skorla galip geldi.

Fenerbahçe'nin iç saha performansı da dikkat çekici. Ligde bu sezon evinde çıktığı 9 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle oynayan sarı-lacivertliler, iç sahada 26 gol kaydetti. Ayrıca, Avrupa Konferans Ligi'nde sahasındaki 6 maçı da galibiyetle tamamladı.

Takımın golcü ismi Edin Dzeko, 13 golle Fenerbahçe'nin en skorer oyuncusu olurken, aynı zamanda Süper Lig'in gol krallığı listesinde de zirvede yer alıyor.

Ancak Fenerbahçe, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Djiku ve Osayi-Samuel gibi önemli isimlerinden yoksun olacak. Diğer yandan, cezasını tamamlayan Fred ve İrfan Can Kahveci'nin teknik heyetin görev vermesi durumunda sahada olması bekleniyor.

Maçın hakemi Kadir Sağlam olacak, yardımcılıklarını Furkan Ürün ve Anıl Usta yapacak. Dördüncü hakem ise Emre Kargın olacak. Futbolseverler, bu kritik mücadeleyi heyecanla bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.