Konyaspor 12'ye 11 oynadığı mücadeleyi kaybetti

Konyaspor 12'ye 11 oynadığı mücadeleyi kaybetti

Süper Lig’in sonucu en çok merak edilen maçı Trabzonspor’la Konyaspor arasında oynandı. Öncesinden sonuna kadar heyecan içinde takip edilen mücadeleyi Trabzonspor kazandı.

Sezonun belki de en çok konuşulan mücadelelerinden biri olan Trabzonspor-Konyaspor arasındaki mücadele nefesleri kesti.

Konyaspor mücadeleye ideal onbiriyle başladı. Haftaiçinde sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı belli olmayan Ahmed Hassan ilk onbirde sahaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Giresun mücadelesinde kadroda yer almayan Cikalleshi de bu maça yedek kulübesinde başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısının hemen başında iki takım da birbirini tarttı. Trabzonspor hücum gücüyle rakibi Konyaspor’a yüklenirken Konyaspor da ani çıkışlarıyla rakibine karşılık verdi.

Karşılaşmanın 13’üncü dakikasında Cornellius aldığı topu iyi taşıdı ve ortaladı. Konyaspor defansını hazırlıksız yakalayan Trabzonspor Visca’nın ayağından bulduğu golle skoru 1-0’a getirdi.

Konyaspor, golün şokunu erken atamadı. Sürekli pas hataları yapan yeşil beyazlılar rakibini hücum hattında çok da zorlayamadı.

Zorlu karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve taraflar soyunma odasına 1-0’lık sonuçla girdi.

Karşılaşmada 63’üncü dakika oynanırken Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut 3 oyuncu birden değiştirdi. Skubic, Soner ve Ahmed Hassan oyundan çıkarken bu oyuncuların yerine Mpoku, Cikalleshi ve Barış Yardımcı girdi.

BİR TÜRLÜ TOPU ALAMADIK

67’nci dakikada Nwakaeme, topla ceza sahasına girdi. Rakiplerine çalım atmak isteyen Trabzonlu oyuncu topu ayağından bir türlü bırakmadı. 4 oyuncunun baskı yaptığı Nwakaeme, pasını Visca’ya verdi. Visca, kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak durumu 2-0’a getirdi.

KONYASPOR POZİSYON ÜRETMEKTE ZORLANDI

Belki de sezonun en zayıf hücum oynadığı maçına çıkan Konyaspor, mücadele boyunca rakibini çok rahatsız eden ataklarını bulamadı. Sezonun ilk devresinde oynanan mücadelede Trabzon kalesini bombardımana tutan takımdan adeta sahada eser yoktu.

CHİKO GOLLE DÖNDÜ

Oyuna sonradan giren Cikalleshi, 82’nci dakikada kontrol ettiği topa güzel bir vole yaparak rakip filelere gönderdi ve durumu 2-1’e getirdi. Uzun süredir formasından uzak olan Cikalleshi, golle dönmüş oldu.

ABDÜLKERİM RONALDO’YA ÖZENDİ

Golden sonra rakibinin üstüne giden Konyaspor, pozisyonları üst üste buldu. Zymer’in ortasına röveşataya kalkan Abdülkerim Bardakçı, topa vuramadı. Ancak pozisyon esnasındaki görüntü mükemmeldi.

Mücadelede başka gol olmadı ve Konyaspor mücadeleyi 2-1 kaybetti.

Bu sonucun ardından Konyaspor 48 puanla ikinci sıradaki yerini korurken Trabzonspor 60 puana çıktı.

Mücadele sonunda Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut da kırmızı kart gördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum