KONYARAY Banliyö Hattı'nda son durum

KONYARAY Banliyö Hattı'nda son durum

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen KONYARAY Banliyö Hattı, şehir içi ulaşımı rahatlatarak sürücülere hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen KONYARAY Banliyö Hattı Projesi'nin tüm aşamalarının başarıyla ilerlediğini açıkladı. Başkan Altay, şehrin merkezindeki trafik yükünü hafifletmek ve vatandaşlara daha etkili bir ulaşım alternatifi sunmak adına gerçekleştirilen projelerin Konya için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

KONYARAY Banliyö Hattı'nda son durum

KONYARAY Banliyö Hattı Projesi'nin ilk etabının olan Konya Gar-Kayacık Lojistik Merkezi arasındaki 17,4 kilometrelik bölümdeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Altay, ray döşeme işlemleri, istasyon inşaatları, alt ve üst geçit imalatları, elektrifikasyon çalışmaları gibi birçok aşamanın planlandığı şekilde başarıyla ilerlediğini ifade etti.

KONYARAY Projesi'nin birinci etabında yeni bir hat ilave edilerek toplam hat sayısının dörde çıkarılacağını açıklayan Başkan Altay, bu sayede Yüksek Hızlı Tren (YHT), banliyö ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapılacağını belirtti. Ayrıca, projenin tamamlanmasıyla karayolu ile 1 saat süren seyahat süresinin 30 dakikaya ineceğini söyledi. Banliyö hattının sanayi bölgelerine hizmet ederek şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacağını belirten Altay, ayrıca havaalanından şehir merkezine ve YHT Garına yolcu erişimi sağlanacağını ifade etti.

Projenin tamamlanmasıyla şehir içi ulaşımın daha hızlı ve efektif bir hale geleceğini belirten Başkan Altay, KONYARAY Banliyö Hattı'nın şehrin büyümesine paralel olarak artan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir proje olduğunu vurguladı. Toplam maliyeti 2 milyar 300 milyon lirayı bulan bu önemli yatırımın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve TCDD Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle şehre kazandırılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Altay, projenin tamamlanmasıyla Konya'nın modern ve sürdürülebilir bir ulaşım ağına kavuşacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum