Konya'nın yıllardır beklediğini Kayseri havada kapıyor

Konya'nın yıllardır beklediğini Kayseri havada kapıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin tanıtımını yapmak için düzenlenen basın toplantısında yeni havaalanı terminal binasının açılışının 24 Kasım'da yapılacağını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin tanıtımını yapmak için düzenlenen basın toplantısında yeni havaalanı terminal binasının açılışının 24 Kasım'da yapılacağını belirterek, "Millet bahçemizin ve terminal binamızın resmi açılışına Cumhurbaşkanımızın da gelmesi yönünde talebimiz var" dedi.

Büyükkılıç, "Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete açıldı. TOKİ ile iş birliği içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi burayı hayata geçirdi. TOKİ'nin yaptıklarının yanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de yaptığı epeyce proje olduğunu, bunların içinde Mutfak Sanatları Merkezi, kütüphane, Mimar Sinan Kent Müzesi başta olmak üzere önemli projelerin de yine yüzde 70'lere gelip tamamlanma aşamasında olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Yaklaşık 2 hafta önce burası Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne gelen günlerde 3 gün süre ile Gastronomi Günleri adı altında o etkinliklerle bir ilk daha halkımızla buluştu. Gerçekten çok büyük kabul gördü ve adeta özellikle hafta sonları doldu taştı. Hatta bir miktar da trafiğimiz sabote oldu. Daha sonraki süreçlerde de yine aynı şekilde buralar doluyor taşıyor ve iyi bir noktaya doğru gidiyor" dedi.

Büyükkılıç, yeni havaalanı terminal binasının açılışının da 24 Kasım'da yapılacağını belirterek, "Burada bulunduğumuz mekanda da Kayseri Mutfağı adı altında Kayserimizin lezzetlerini KAYTUR şirketimiz marifetiyle hem konuklarımıza hem de Kayserimizin güzel insanlarına hizmet sunumu bağlamında daha önceki hizmetlerde de olduğu gibi sürdüreceğimizi ifade ediyorum. İnşallah resmi açılışının çok değerli Cumhurbaşkanımızın yapması yönünde talebimizin olduğunu ayrıca bitmiş olan havaalanı terminal binasının da 24 Kasım diye bir gün verilmiş. Dün ulaştırma bakanımızla beraberken paylaşıldı. Bu tarihle ilgili tabi Cumhurbaşkanımızın programına uyarsa o döneme denk gelecek şekilde çalışmalar sürdürülüyor. Ya da o da hizmete sunulacak daha sonraki süreçte Cumhurbaşkanımız resmi açılışı yapacak" dedi.

Konya'nın yıllardır beklediğini Kayseri havada kapıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.