Konya'nın yeni müftüsü Ali Öge oldu!

Konya'nın yeni müftüsü Ali Öge oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Konya İl Müftülüsü Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Öge oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre Konya İl Müftülüğüne Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Öge atandı.

Konya İl Müftülüğü görevini 3 yıldır yürüten Ahmet Poçanoğlu, yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Konya İl Müftülüğüne Doç. Dr. Ali Öge’nin ataması gerçekleştirildi.

İşte o karar:

Bir yazı görseli olabilir

 

Konya'nın yeni müftüsü Doç. Dr. Ali Öge kimdir?
1973 Yılında Konya'da doğdu. Şems-i Tebrizi Camiinde tamamladığı hafızlık ve 'aşere-takrib' eğitiminin ardından Konya İmam Hatip Lisesini 1994 yılında bitirdi. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1998'de mezun oldu.

1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu imtihanı kazanarak İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1998–2000 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Konya'da bulunan Selçuk Eğitim Merkezi'ni başarıyla tamamladı. Kurul kararıyla Elazığ Harput Eğitim merkezine öğretmen olarak tayin edildi. Vaizlik görevinde de bulunan Ali Öge, 16.08.2011 tarihinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Kur'an- Kerim Okuma ve Kıraat Ana Bilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. 22 Mart 2017 tarihinde doçent oldu.

Mehir Bülteni'nin editörlüğünü ve Makâlât isimli derginin yazı işleri müdürlüklerini yaptı. Konya İl Müftülüğü tarafından çıkarılan dergilerin editörlüklerinde ve yayın kurullarında görev aldı. 2000 yılı itibariyle haftalık televizyon ve radyo programlarına katılmaktadır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış kitap ve makaleleri mevcuttur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.