Konya'nın yayla köylerinde bulduğu tarihi eserleri Meram'da satmaya çalışan defineci polise yakalandı

Konya'nın Hadim ilçesinin yayla köylerinde kazı yaparken bulduğu tarihi eserleri satmaya çalışan defineci Meram'da polise yakalandı. Çantadan çıkan eski dönemlere ait çok sayıda heykel, haç figürü, kapı tokmağı gibi eserlere el konuldu

Konya'nın yayla köylerinde define ararken bulduğu parçaları satmaya çalışan şahıs Meram'da polise yakalandı. Definecinin eski dönemlere ait çok sayıda heykel çıkarken haç figürü, kapı tokmağı, yüzük taşı, tesbih imamesi, pirinç kutu gibi eserleri Hadim ilçesinin yayla köylerin tarafında kazı yaptığı esnada bulduğu öğrenildi.

TARİHİ ESER SATILIYOR İHBARI EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri ilçede, tarihi eser niteliği taşıyan eserlerin satılmaya çalışıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Ekiplerin hummalı çalışması sonucu bahse konu eserleri satmaya çalışan şüphelinin definecilik işi ile uğraşan R.D. isimli şahıs olduğu öğrenildi. Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri şahsı, Alpaslan Mahallesi Fen Lisesi Caddesi üzerinde yakaladı.

HADİM'İN YAYLA KÖYLERİNDEN ÇIKARMIŞ

R.D. , olay yerinde yapılan ilk sorgusunda satmaya çalıştığı eserleri, yaklaşık bir yıl önce Hadim ilçesinin yayla köyleri tarafında kazı yaptığı esnada bulduğunu ve eserlerin o günden beri kendisinde olduğunu belirtti.

ÇANTASINDAN TARİH ÇIKTI

Söz konusu eserleri satmaya çalıştığını da inkar etmeyen şüphelinin çantasından eski dönemlere ait çok sayıda heykel çıkarken haç figürü, kapı tokmağı, yüzük taşı, tesbih imamesi, pirinç kutu gibi eserler de çantadan çıkanlar arasındaydı.

DEFİNECİYE İŞLEM BAŞLATILDI

Ekipler şüphelinin çantasından çıkan tarihi eserlere el koydu. Şüpheli şahsa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefetten işlem başlatıldığı bildirildi.

15.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum