Konya’nın tercihi sıfır daire! Müteahhitler yapıyor vatandaş satın almaya devam ediyor

Konya’nın tercihi sıfır daire! Müteahhitler yapıyor vatandaş satın almaya devam ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satış istatistiklerini yayınladı. Buna göre Konya’da satılan konut sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemini solladı. Konya’da geçen yıl daha çok ikinci el konut satılmıştı.

TÜİK, Türkiye genelinde satılan konut sayılarıyla ilgili son rakamları yayınladı. Yılın ikinci ayında Türkiye genelinde 97 bin 587 konut satışı yapıldı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde satılan konut sayısı ise 81 bin 222’ydi.

KONYA’DA KONUT SATIŞLARI

Sektörün dolar ve diğer materyallerin artış göstermesini gerekçe göstererek yaptığı artışlara ve kredi faizlerinin yüksek olmasına rağmen satış sayıları her ay artarak sürüyor.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Konya’da toplam bin 885 konut satılmıştı. Bu konutların 571’i sıfır daire kalan bin 314 adetlik satış ise ikinci el konutlar olmuştu.

Satışların artış gösterdiği Konya’da 2022 Şubat ayında 654’ü sıfır bin 254’ü ikinci el olmak üzere toplam bin 908 konut satışı yapıldı.

İller Toplam İpotekli satışlar Diğer satışlar
İlk el satış

İkinci el satış
Konya1 9082901 6186541 254

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.