Konya’nın tarihi binasını Büyükşehir yıkacak ve yine Büyükşehir yapacak

Konya’nın tarihi binasını Büyükşehir yıkacak ve yine Büyükşehir yapacak

Konya’ya uzun yıllar hizmet veren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün binası yeniden yapılıyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak ihale sonucunda ihaleyi kazanan firma Konya’ya bin 670 metrekarelik bir bina kazandıracak.

Konya’nın en eski binaları arasında yer alan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün binası yıkılarak yerine modern bir bina yapılacak.

Mevlana Müzesi karşısında olan ve yine aynı yere yapılacak yeni bina eski binadan çok daha büyük, kullanışlı bir hale bürünecek.

Binanın yapım süreci ise Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacak.

Karatay Belediyesi’nin kayıtlarında söz konusu alan kentsel sit alanı. Ancak imarlaşmaya yönelik yapılanma durumunda Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün yeni bina için izin vermesi gerekiyor.

Yine söz konusu eski binanın yıkımı ise çevrede bulunan tarihi binalara zarar verilmemesi için elle yani insan gücüyle yıkılacak.

Kazı ve yıkma emniyetinin maksimum seviyede olacağı süreçte çalışmalar adeta milimetrik bir şekilde gerçekleştirilecek.

27 Temmuz tarihinde yapılacak ihale sonrası ihaleyi kazanan firma 10 gün içinde işe başlayacak ve 2020 sona ermeden yani 120 gün içinde yeni binayı teslim etmiş olacak. Yine inşaat alanında her gün 15:00 ile 10:00 saatleri arasında çalışma yapılabilecek.

Hava şartları uygun olmaması ve diğer etkenler olmaması durumunda söz konusu takvime bağlı kalınacak.

Tüm şartlar uygun olduğu takdirde önümüzdeki Mevlana’yı Anma Etkinlikleri’yle birlikte yeni bina hizmet vermeye başlayacak.

whatsapp-image-2020-07-07-at-16-33-16-2.jpegwhatsapp-image-2020-07-07-at-16-33-16-1.jpeg

Etiketler :