Konya'nın son vaka sayıları açıklandı! Rakam bir türlü düşmüyor

Konya'nın son vaka sayıları açıklandı! Rakam bir türlü düşmüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son vaka sayılarını ilan etti. Yayınlanan haritada Konya'nın vaka sayıları yine yüksek.

Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 226 COVID-19 testi yapıldı, 27 bin 197 kişinin testi pozitif çıktı, 20 bin 458 kişi iyileşti, 221 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Alışmak riski artırır. Bugünkü vaka sayısı 27.197. Can kaybımız 221. Son günlerde karşımıza çıkan sonuçlara alışırsak salgınla mücadele gücümüz zayıflar. Durumu, ilk kez yaşıyormuş kadar ciddiye almalıyız. Karar verdiğimizde başarı elde ettiğimizi biliyoruz." dedi.

HARİTALI RAKAMLAR DA AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin il il vaka sayılarını da açıkladı. Buna göre Konya'da vaka sayılarında bir miktar düşüş olsa da rakamlar korkutmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan 4-10 Eylül tarihli haritada her 100 bin kişide 391,15 vaka oranına sahip olan Konya, 11-17 Eylül tarihli haritada 352,57 rakamıyla anıldı.

Yine geçtiğimiz hafta 9 bine yakın vaka belirlenen Konya'da yeni haftada 8 bin 100 vaka olduğu ortaya çıktı.

konya-vaka-sayisi.jpg

YOĞUN BAKIMLAR DOLUYOR

Haftaiçinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, son durumu öğrenmek ve tedbirler için Sağlık kurmaylarıyla bir araya gelerek görüşmüştü.

Yoğun bakım servislerinin dolduğu bilinen Konya'ya ek solunum cihazı takviyesi yapılacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.