Konya’nın silüeti değişti: Uğur İbrahim Altay döneminde gidenin yerine rant gelmiyor

Konya’nın silüeti değişti: Uğur İbrahim Altay döneminde gidenin yerine rant gelmiyor

Konya’ya uzun yıllar hizmet veren ve bir anlamda hem modern görüntüye zarar veren hem de hizmet süresini tamamlayan sorunlu yapılarında bir dönüşüm çabası başladı. Son durum itibariyle yenilikler olurken bölgeler de ranta kurban verilmiyor.

Konya tarihi günlerini yaşamaya devam ediyor. Bir araya getirildiğinde ancak görülebilen ve uzun seneler şehre katkısının tartışılabileceği çalışmalarla şehre yeni eserler kazandırılmış olacak. Bu esnada da şehrin silüetinde değişikler eşzamanlı kendini gösterecek.

ESKİ SANAYİ VE KARATAY SANAYİ TAŞINIYOR

Yıllarca şehre hizmet veren milyonlarca insana ekmek kapısı olan şehrin konum olarak tam ortasında yer alan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi, Yeni Motorlu Sanayi olarak isimlendirilen bölgeye taşınacak. Böylelikle şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş olacak. Ayrıca bu taşınmanın şehrin havasının değişmesine de etkisi olması planlanıyor. Yeni Sanayi sitesinde çalışmalar tam gaz sürdürülüyor.

ESKİ STADYUM

Şehrin takımı Konyaspor’un evi yüzlerce başarısının şahidi olan, amatör takımların evi ve gençlerin spor etkinliklerini yapabildiği Atatürk Spor Kompleksi de tarihe karışan yapılardan biri oldu. Bu bölge de ranta kurban edilmeyerek Millet Bahçesine dönüştürülüyor. Çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİNASI

Konya’ya 30 yıldan fazla hizmet veren ve yıkılma riski nedeniyle boşaltılan binada yıkım işlemi tamamlandı. Kısa zamanda yerine şehre yakışır bir kütüphane yapılması planlanıyor.

MEVLANA ÇARŞISI

Yine Konya’nın silüetini bozduğu düşünülen zamanının en büyük çarşılarından olan Mevlana Çarşısı yıkıldı. Bunun yerine söz konusu 2 adaya Altın Çarşı’nın yapımına geçildi. Son gelen bilgilere göre bölgede çalışmalar kar yağışı ve kış şartları nedeniyle yavaşlamıştı. Zaman ilerledikçe ve hava şartları müsaade ettiğince çalışmalar sürüyor.

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ

Şehrin en eski yapılarından olan kullanışsız yapısı ve soğuk görüntüsüyle şehre yakışmayan yapı yıkılarak yerine modern bir bina kazandırıldı.

ESKİ İKİNCİ ORDU KARARGAHI

Alaaddin Bulvarı üzerinde bulunan eski 2. Ordu Komutanlığı ve TSK Eğitim Vakfı Öğrenci Yurdu binası da şehrin siluetinden eksilen yerlerden biri oldu. Bölge an itibariyle otopark olarak kullanılıyor.

ALAADDİN ORDUEVİ

Dünyanın en büyük ikinci yapay tepesi konumunda bulunan Alaaddin Tepesi’nin sembollerinden birisi olan Orduevi de yıkıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler