Konya’nın sembolü Kubbe-i Hadra’da restorasyon sürüyor

Konya’nın sembolü Kubbe-i Hadra’da restorasyon sürüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, restorasyon çalışmaları devam eden Mevlana Türbesi’nin ve Konya’nın sembol yapılarından olan Kubbe-i Hadra’da incelemelerde bulunarak Çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’dan bilgi aldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, restorasyon çalışmaları devam eden Mevlana Türbesi’nin ve Konya’nın sembol yapılarından olan Kubbe-i Hadra’da incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Müzesi’ndeki Kubbe-i Hadra’da devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

kubbe-incelme-3.jpg

Çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’dan ve yetkililerden bilgi alan Başkan Altay, insanlığın kardeşlik ve barış iklimine büyük katkı sağlayan Hazreti Mevlana’nın türbesinin ve müzesinin bulunduğu yapının her bir bölümünün gelecek kuşaklara aktarılmasının en başta gelen sorumluluklarından biri olduğunu belirtti.

kubbe-incelme-1.jpg

Kubbe-i Hadra’nın, Mevlana Türbesi’nin ve Konya’nın sembol yapılarından biri olduğunu ifade eden  Altay, “Kubbe-i Hadra tarihinde sekizinci kez restore ediliyor. Bilim Kurulu önerileriyle şekil alan çalışmalar büyük bir titizlikle yapılıyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ret.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum