Konya'nın Önde Gelen Süt Firmalarından Akbel Süt'e 2 Ay Ek Süre

Konya'nın Önde Gelen Süt Firmalarından Akbel Süt'e 2 Ay Ek Süre

Küresel Ekonomik Kriz Türkiye'de İflas ve Konkordatoları Tetikliyor: Damsa Süt'e bağlı Akbel Süt'e 2 Ay Mühlet!

Konya'nın önde gelen süt firmalarından biri olan Damsa Süt'e bağlı Akbel Süt, küresel ekonomik krizin etkileriyle boğuşurken, iflas ve konkordato haberleri ülke genelinde artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde finansmana erişimin zorlaşmasıyla birlikte, birçok firma ekonomik sıkıntılarını çözmek adına konkordato ilan ediyor.

Merhaba'da yer alan habere göre, Damsa Süt, sektörün öncüleri arasında yer alarak süt ve süt ürünleri üretiminde 90 farklı çeşitte ürün sunuyordu. Ancak, ekonomik zorluklar nedeniyle 27 Eylül 2023 tarihinde konkordato ilan etmek zorunda kaldı. 3 ay süre verilen firma için Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan kararla, geçici mühlet süresi 27 Aralık 2023 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 42,5'e çıkarması, işletmeler üzerindeki finansal baskıyı artırarak borç ödeme güçlüklerine neden oldu. Türkiye genelinde yaşanan benzer durumlar, konkordato ilan eden firmaların sayısında rekor kırılmasına yol açtı.

Akbel Süt'ün merkezi Ereğli'de

Damsa Süt'e bağlı Akbel Süt'ün, 44 bin metrekarelik tesisleriyle Konya'nın Ereğli ilçesinde faaliyet gösterdiği ve İstanbul, Ankara, ve Antalya'daki büyük şubeleriyle ürünlerini pazarlıyor. Konkordato sürecinde olan firma bünyesindeki Akbel Süt ürünleri birçok markette satışa sunulurken vatandaşlar genellikle 1 litrelik Akbel Süt ürününü tanıyor.

Ülke genelinde iflas ve konkordato süreçlerinin artmasıyla birlikte, finansal sorunlarla başa çıkmaya çalışan firmalar için sürecin nasıl sonuçlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.