Konya'nın mutasyonlu koronavirüs vakaları görülen ilçesinde sıkı denetim

Konya'nın mutasyonlu koronavirüs vakaları görülen ilçesinde sıkı denetim

Konya'da mutasyonlu koronavirüs vakalarının ilk görüldüğü ilçelerden Hüyük'te, ekiplerin sıkı denetimleri devam ediyor. Hüyük esnafı ve vatandaşların kurallara genelde uyduğu ilçede ekipler dinamik denetim modeliyle uyarılarını artırdı

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı vaka haritasında çok riskli iller arasında görülen Konya'nın mutasyonlu koronavirüs vakalarının ilk görüldüğü ilçelerinden Hüyük'te, ekiplerin sıkı denetimleri devam ediyor. 

Konya'nın Hüyük ilçesinde, zabıta ekipleri Covid-19 tedbirleri kapsamında paket servisi yapan işletmelere yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Resim

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem'in kontrollü normalleşme dönemine ilişkin İçişleri Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda verdiği direktiflerinin ardından harekete geçen zabıta ekipleri, şehir merkezinde Covid-19 tedbirleri çerçevesinde dinamik denetim uygulaması gerçekleştirdi.

Ekipler, ilçede paket servisi ve gel-al olarak hizmet veren restoran, lokanta, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerlerinin yanı sıra pazar yerinde de HES kodu uygulaması ile denetim ve kontroller gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, denetimlerinde işyeri sahiplerinin yanı sıra vatandaşları da korona virüs salgınının daha da yayılmasını önlemek amacıyla maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine azami dikkat gösterilmesi uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.