Konya'nın Kamboçya'dan misafiri var

Konya'nın Kamboçya'dan misafiri var

Kamboçya Kıdemli Bakanı ve Kamboçya Müslümanları Geliştirme Vakfı Başkanı Othsman Hassan, Konya'ya geldi.

Konya’da çeşitli temaslarda bulunan Kamboçya Müslümanları Geliştirme Vakfı Başkanı ve Kamboçya Kıdemli Bakanı Othsman Hassan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Othsman Hassan Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; Konya’nın hem eğitim hem de ekonomi alanında çok gelişmiş bir şehir olduğunu kaydetti. Hassan, “Konya’da Kamboçyalı öğrenciler var. İnşallah gelecek senelerde sayılarının artmasını temenni ediyoruz. Konya’yı Kamboçya’da bir şehre kardeş şehir olarak görmek isteriz” dedi.

untitled-2.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Kamboçya’da bir şehirle kardeşlik ilişkisi yürütmeyi arzu ettiklerini belirtti. Konya’da da sanayi alt yapısının çok güçlü olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Kamboçya’da birlikte yapabileceğimiz işler konusunda da işbirliğimizi geliştirebiliriz. Konya’ya Kamboçyalı daha fazla sayıda öğrenci bekliyoruz” dedi.

Uluslararası İslam Sanatları Yarışması düzenlediklerini kaydeden Başkan Altay, Kamboçya’da hat, tezhip, minyatür ve çini sanatıyla uğraşan sanatçıları da yarışmaya katılmaya davet etti.

Kaynak:Memleket

Etiketler :