Konya'nın ilk kadın Vali Yardımcısı olarak atandı! Fatmagül Dalmış kimdir?

Konya'nın ilk kadın Vali Yardımcısı olarak atandı! Fatmagül Dalmış kimdir?

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle daha önce Derbent ve Bozkır Kaymakamlığı da yapan Bayramören Kaymakamı Fatmagül Dalmış Konya'nın ilk kadın Vali Yardımcısı olarak atandı

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile Çankırı Bayramören Kaymakamı Fatmagül Dalmış Konya'nın ilk kadın vali yardımcısı olarak atandı. Dalmış, daha önce Konya'nın Bozkır ve Derbent ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulunmuştu.

fatmaguldalmis.jpg

FATMAGÜL DALMIŞ KİMDİR?

Fatmagül Dalmış, 1988 yılında Ankara'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Fatmagül Dalmış, Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı'nda Kaymakam Refikliği stajını tamamlamasının akabinde, Kaymakam Vekili olarak Denizli-Serinhisar, Konya-Derbent ilçelerinde görev yaptı.

Mülkiye Müfettişi refakatinde Sakarya'da teftiş stajını tamamlamasının ardından Université Paris-Sorbonne'da dil eğitimi aldı. Yurtdışı görevi kapsamında, Paris Büyükelçiliği'nde ve Paris Başkonsolosluğu'nda staj yaptı.

Şiran Kaymakamlığı, Konya Bozkır Kaymakamlığı yaptıktan sonra Bayramören Kaymakamlığına atanmış olup, 26.08.2022 tarihinde Bayramören Kaymakamlığı görevine başlamıştı.

Fatmagül Dalmış, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname ile Konya Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Fatmagül Dalmış, iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.