Konya'nın hayat üniversitesi KOMEK yeni sezonu koronavirüs önlemleriyle açtı

Konya'nın hayat üniversitesi KOMEK yeni sezonu koronavirüs önlemleriyle açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri, yeni döneme merkez ve ilçelerdeki kurs merkezlerinde yüz yüze ve uzaktan eğitimlerle başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) güz dönemi eğitimleri başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın istihdamına ve sosyal hayatına katkısını sürdüren KOMEK ve ASEM’lerden bugüne kadar 440 farklı branşta 900 binden fazla kişinin istifade ettiğini belirterek, eğitimlere katılan binlerce kursiyerin de yeni bir meslek sahibi olarak hayata atıldığını söyledi.

Yeni dönemde pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kontenjanla kayıtların alındığını ve 69 kurs merkezinde 32 bin kursiyerle derslerin başladığını kaydeden Başkan Altay, “Pandemiden dolayı sıkı tedbirler alınarak eğitimler yüz yüze ve uzaktan çevrimiçi olarak başladı. Yeni dönemin tüm kursiyerlerimiz, eğitmenlerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

KOMEK'te; Gelenekli El Sanatları, Fide Yetiştiriciliği, Kur’an-ı Kerim (Elif-ba ve Tecvitli Okuma), Bilişim Teknolojileri, Giyim, Mefruşat, Ney, Bağlama, Piyano gibi farklı branşlarda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalı kurslar yeni dönemde yüz yüze eğitime başladı. Yüz yüze eğitimler seyreltilmiş sınıflarda pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştiriliyor.

YETİŞKİNLERE YÖNELİK İLK KEZ UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI

Uzaktan eğitimde görev alacak eğitmenlere yönelik eğitim öncesi işleyiş ve süreç hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yetişkin eğitiminde ilk kez yapılacak olan uzaktan eğitim için öğretmen, öğrenci ve yönetici paneli oluşturuldu. Bu paneller sayesinde düzenli kontroller sağlanarak uzaktan eğitimde kalitenin üst seviyelere taşınması amaçlanıyor.

UZAKTAN (ÇEVRİMİÇİ) EĞİTİMLER

Yeni dönemde uzaktan eğitimler; Kişisel Gelişim, Yabancı Diller, Sanat Tasarım, El Sanatları, Bilişim Teknolojileri gibi 71 farklı branşta 5 bin kursiyerle karşılıklı etkileşimin olduğu interaktif program ile çevrimiçi olarak başladı. Eğitimlerin sonunda tüm kursiyerlere katılım belgesi verilecek.

ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE YÖNETİCİ PANELİ

Uzaktan eğitimlerde kullanılmak üzere her öğretmenin ders programını ve sınıf süreçlerini görebileceği kendine ait bir panel oluşturuldu. Kursiyerlere yönelik oluşturulan öğrenci paneli ile öğrenciler, kendilerine ait panele giriş yapıp kayıt oldukları kursların ders günlerini ve başlama bitiş tarihlerini, kaç saat devamsızlık yaptıklarını görebilecek. Yönetici paneli ile de yöneticilerin sorumluluğundaki kurs merkezlerine ait bilgiler bu panel sayesinde kolaylıkla takip edilerek ihtiyaç ve talepler karşılanacak.

Panel ile kurs merkezi yöneticileri, Otomasyon/Yazılım modülleri ile ilgili geliştirme istek ve şikâyetleri sistem üzerinden bildirerek tüm işlemelerin takibini yapabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.