Konya'nın Gururu Beysu Yeniden Doğdu! Dev Tesis Hizmete Açıldı

Konya'nın Gururu Beysu Yeniden Doğdu! Dev Tesis Hizmete Açıldı

onya Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyar 130 milyon liralık yatırımıyla Beyşehir'de küllerinden doğan Beysu Yeni Tesisleri törenle açıldı. Tesis, üç önemli sertifikayı aynı anda alan Türkiye'deki ilk su fabrikalarından biri oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beysu'nun son teknoloji yeni tesisleri, Beyşehir Doğanbey Mahallesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, tesisin hijyen standartları açısından dünya ölçeğinin çok üstünde olduğunu dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir'de olmaktan ve bu önemli yatırımın açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konya'nın Gururu Beysu Yeniden Doğdu! Dev Tesis Hizmete Açıldı

"Konya Modeli Belediyecilik" Örnek Oluyor

Başkan Altay, "Konya Modeli Belediyeciliğin" sadece bir slogan değil, Türk dünyasına ve dünyadaki belediyelere örnek bir yönetim biçimi olduğunu kaydetti. Bu modelin temelinde, 'ben' demeden 'biz' diyebilen ve geçmişteki iyiliklerin üstüne koyarak ilerleyen bir çalışma kültürü olduğunu vurguladı. Altay, tüm kurumlarla uyum içinde çalışarak Konya’yı gıpta edilen bir şehir haline getirdiklerini belirtti.

Konya'nın Gururu Beysu Yeniden Doğdu! Dev Tesis Hizmete Açıldı

1 Milyar 130 Milyon Liralık Stratejik Yatırım

18 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve güncel bedelle 1 milyar 130 milyon liralık dev bir yatırım olan tesis hakkında bilgi veren Başkan Altay, "Böylece Beysu adeta küllerinden yeniden doğdu," dedi. Tesisin sadece plastik şişeden değil, piyasadaki tüm ürünleri şişeleyebilecek kapasitede olduğunu belirten Altay, tesisin aynı anda BRC, FSSC 22000 ve HELAL sertifikalarını almış Türkiye'deki ilk tesislerden biri olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

Tesisin çatısında yer alan 2.7 megavatlık GES (Güneş Enerjisi Santrali) paneli sayesinde enerjisinin büyük bir kısmını kendisinin karşıladığı da kaydedildi.

Konya'nın Gururu Beysu Yeniden Doğdu! Dev Tesis Hizmete Açıldı

Su Kaynakları İçin KOSKİ'den Kahramanca Mücadele

Suyun önemine dikkat çeken Başkan Altay, bu yatırıma ticari olmanın ötesinde stratejik bir önem atfettiklerini dile getirdi. Konya’nın iklim değişikliğinden en çok etkilenecek şehirlerden biri olduğunu hatırlatarak, KOSKİ'nin içme suyunun kesintisiz temini için kahramanca mücadele ettiğini söyledi. Altay, bugün sorun yaşanmamasının gelecekte yaşanmayacağı anlamına gelmediğini belirterek, suyun her damlasının tasarruflu kullanılması çağrısında bulundu.

Konya'nın Gururu Beysu Yeniden Doğdu! Dev Tesis Hizmete Açıldı

Beyşehir İçerişehir'e Kentsel Dönüşüm ve 450 Konut Müjdesi

Konuşmasında Beyşehir Gölü’nün korunması adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile master plan çerçevesinde atık su arıtma tesislerinin inşa edildiğini belirten Altay, 2028'e kadar insan kaynaklı kirliliğin önüne geçileceğini söyledi.

Başkan Altay, İçerişehir'de yürütülen kentsel yenileme projesine de değinerek, projenin 2026 yılı içerisinde tamamlanmasıyla İçerişehir'in, ahşapla taşın buluştuğu Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşüm alanlarından biri olacağını ifade etti. Altay ayrıca, Beyşehir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında mevcut konutlara ek olarak 450 yeni sosyal konut daha yapılacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Beysu Tesislerinin açılış kurdelesini dualarla keserek tesiste incelemelerde bulundu. Tesis, saatte 128 bin 760 litre dolum kapasitesine sahip bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.