Konya’nın gözbebeği ‘Dutlu Millet Bahçesi’nde revizyon başladı

Konya’nın gözbebeği ‘Dutlu Millet Bahçesi’nde revizyon başladı

Konya’nın gözbebeği ‘Dutlu Millet Bahçesi’ne yeni dinlenme ve piknik alanları kazandırmak amacıyla revizyon çalışması başlatıldı. Hizmete devam eden Dutlu Millet Bahçesi’ne ilave yaklaşık 100 bin metrekare dinlenme ve piknik alanı daha kazandırılacak

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, Konya’nın en çok tercih edilen piknik ve dinlenme alanlarından biri olan Dutlu Millet Behçesinde düzenleme ve revizyon çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında, açıldığı günden bu yana 850 bin metrekarelik büyük bir alanda, 100 adet çocuk oyun grubu, 40 bin metrekrelik çocuk oyun parkı, 10 bin metrekrelik üzüm bağı, 10 bin metrekarelik gölet, Ala Balık Restaurant, mescit, sosyal tesisler, kokuluk ve reçellik gül bahçeleriyle hizmet veren Dutlu Millet Bahçesi’ne ilave yaklaşık 100 bin metrekare dinlenme ve piknik alanı daha kazandırılmış olacak.

20210130-151041.jpg

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, başlatılan çalışmaları ekibiyle birlikte yerinde inceledi. Yaptığı açıklamada kapsamlı bir şekilde yürütülen çalışmaların sezon öncesine yetiştirileceğini kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, şunları söyledi: 

20210130-224045.jpg

Açıldığı günden bu yana dinlenmek ve piknik yapmak için tüm Konya’nın en fazla tercih ettiği mekanlardan biri olan Dutlu Millet Bahçemizi de salgın sonrası güzel günler için hazırlıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Dutlu Millet Bahçemizde oluşturacağımız yaklaşık 100 bin metrekarelik ilave dinlenme ve piknik alanları ile aynı anda çok daha fazla misafir ağırlayabileceğiz.

dji-0004.jpg

Şehrin en güzel ve en renkli alanlarından biri haline gelen bu alandan artık çok daha fazla hemşehrimiz yararlanabilecek, günün haftanın yorgunluğunu daha keyifli bir şekilde burada atabilecek.

20210130-150824.jpg

Göreve başladığımız günden bu yana ilçemize kazandırdığımız yeni parkların yanı sıra hali hazırdaki parklarımızı da revizyondan geçirerek yeni çehreleriyle hizmet vermelerini sağladık. Bu yenilikler parklarımıza hem yeni bir renk ve soluk getiriyor hem de Meram’ın yeşil algısına katkı sunuyor. Meram’ın yeşil algısını güçlendirecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.