Konya'nın duayen gazetecisi İhsan Kayseri vefat yıl dönümünde yad edilecek

Konya'nın duayen gazetecisi İhsan Kayseri vefat yıl dönümünde yad edilecek

Konya basının çınarlarından merhum Memleket yazarı İhsan Kayseri vefatının birinci yıl dönümünde, kendi adeti olduğu üzere Uluırmak Mezalığı'ndaki kabri başında dualarla yad edilecek

Konya basının duayen isimlerinden Memleket yazarı İhsan Kayseri vefatının birinci yıl dönümü olan 23 Haziran Perşembe günü kabri başında anılacak.

Memleket Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar, İhsan Kayseri'ye Allah'tan rahmet dileyerek, "O kimseyi unutmaz, milleti toplar kabirlere götürür hatırlardı. Fatiha okuturdu. Onu unutmak, bir fatiha okumamak olmaz" dedi.

Alemdar, "İhsan Kayseri Abim çok vefalı bir insandı çok nezaketli bir insandı çok uzun yıllar bu şehirde gazetecilik yaptığı için çevresi ve tanış olduğu kişi sayısı oldukça fazlaydı özellikle ömrünün son yıllarında ölüm tarihini hatırlayabildiği hemen herkesi kabri başında anmak için küçük de olsa bir etkinlik düzenlerdi Ben de şahsen onunla birlikte pek çok kabir ziyareti yaptım Allah razı olsun Şimdi sıra bizde biz de onu anmak ve ona Fatihalar yollamak için ölüm yıl dönümünde en azından kabir başında olmalıyız ve onu unutmamalıyız Çünkü o bunu çoktan hak etti" diye konuştu.

Merhum gazeteci Mehmet İhsan Kayseri vefatının birinci yıl dönümü olan 23 Haziran günü ikindi namazını müteakip, Uluırmak Mezalığı'ndaki kabri başında sevenleri tarafından dualarla anılacak.

İHSAN KAYSERİ KİMDİR?

Mehmet İhsan Kayseri Konya’nın Karatay İlçesinde 1 Ocak 1947’de dünyaya geldi.

Yüksek tahsilini Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünde tamamlayan Kayseri, okul yıllarında önce basketbol oynadı ardından bisiklet sporuna merak sarıp milli takıma kadar yükseldi. Genç yaşta milli takım kampında köprücük kemiği kırılınca aktif sporu hayatını bitirdi ve bisiklet sporculuğu sırasında yarış sonuçlarını bildirmekle başladığı gazetecilik hayatının merkezine oturdu.

Kayseri, Anadolu’da Hamle, Yeni Konya ve Yeni Meram’da gazetelerinde kazandığı tecrübenin ardından Milliyet, Tercüman, Akdeniz Haber Ajansı, Türk Haberler Ajansı, Güneş Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı’nda muhabir, büro şefi ve müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu.

İhsan Kayseri, emekliliğinin ardından bazı yerel gazeteler ile Memleket'te Konya gündemine dair köşeler yazdı.

İhsan Kayseri, spor alanında da aktif görev aldı. Basketbol, bisiklet, futbol, halter, masa tenisi, güreş, yüzme ve su topu hakemliği yaptı, merkez hakem kurulu başkanlığı ve üyeliği gibi görevlerde bulundu; Voleybol ve Geleneksel Spor Dalları il temsilciliği yaptı.

Sürekli basın kartı sahibi olan İhsan Kayseri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Kayseri Konya Gazeteciler Cemiyeti gibi derneklerin yanında sivil toplum faaliyetlerinde de aktif görevler aldı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2013 yılında Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü verilen Kayseri, pek çok ödüle layık görüldü.

Konya’nın ayaklı Kütüphanesi olarak bilinen Memleket yazarı İhsan Kayseri'ye, 2019 yılında Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği tarafından düzenlenen ve kendisinin de katıldığı vefa programında Konya basın hayatına katkılarından dolayı ödül verildi.

İhsan Kayseri, emekli olduktan sonra mezarlıklarda vefa programları düzenlemeye başladı.

Karaciğer ve beyin fonksiyonlarındaki bozulmalar sebebiyle son iki yılda sağlığını kaybeden İhsan Kayseri, 23 Haziran 2021'de 74 yaşında vefat etti.

ihsan-kayseri’ye-vefa--(4).jpg

.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.