Konya'nın 'Cezeri'si Ali Rıza Işın Hoca Hakk'a yürüdü

Konya'nın 'Cezeri'si Ali Rıza Işın Hoca Hakk'a yürüdü

Konya İmam Hatip ve İlahiyat Fakültesi hocalarından, Hacı Veyis Zade Mustafa Efendinin icazetli talebesi, büyük alim Ali Rıza Işın Hoca, uzun süredir gördüğü Koronavirüs nedeniyle 94 yaşında Hakk'a yürüdü. Işın hocanın Eşi de 12 gün önce vefat etmişti

Konya İmam Hatip Okulu ve Yüksek İslam Enstitüsü/Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 'Cezeri' olarak nam salan, Hacı Veyis Zade Mustafa Efendinin yakın akrabası ve icazetli talebesi, Ali Rıza Işın Hoca 94 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuştu.

Konya İmam Hatip Okulu ve İlahiyat Fakültesinde binlerce öğrenci yetiştiren hocaların hocası, kurra hafız, alim, fazıl, ilim adamı, şatafattan ve şöhretten uzak bir yaşam süren Ali Rıza Işın Hoca, uzun süredir tedavi gördüğü koronavirüs nedeniyle vefat etti. 12 gün önce eşi de hayatını kaybetmişti.

Her haliyle farklı bir kişiliğe sahip tam bir 'Gonyalı' olan merhum Ali Rıza Işın hoca, bugün Hacı Veyis Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığına defnedildi.

Merhum Ali Rıza Işın hocanın cenaze namazını Karatay Müftüsü Musa İmamoğlu kıldırırken, ailesi, talebesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, öğrencileri ve sevenleri tarafından dualarla toprağa verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum