Konya'nın bir yemeği daha coğrafi işaret aldı

Konya'nın bir yemeği daha coğrafi işaret aldı

15 Eylül 2021 tarih ve 109 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayınlandı. Daha önce 10 işaretli ürünü olan Konya, bir ürünün daha tescilini almış oldu.

Bültende; Kırşehir Ayva Boranısı, Ankara Andezit Taşı, Karataş Kıddesi, Sandıklı Kürek Helvası, Sandıklı Haşhaş Ezmesi, Sandıklı Saç Eti, Erzurum Demir Tatlısı, Balıkesir Pullusu coğrafi işaret başvuruları yayınlandı.

Ayrıca, başvurusu daha önce yapılmış olan, süreci tamamlanarak tescil edilen; Iğdır Omaç Aşı Çorbası, Gaziantep / Antep Maş Piyazı, Şile Kestane Balı, Kemah Doğal Kaynak Tuzu, Tefenni Rezenesi, Düzce Kestane Balı, Emirdağ Koyun Yoğurdu, Konya Patlıcan Bayıldan, Şebinkarahisar Karadutu, Kırıkhan Kavunu, Samandağ Biberi Coğrafi İşaretleri yer aldı.

Konya daha önce Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle İrmik Helvası, Etli Yaprak Sarması, Domalan Yemeği, Ildız Kökü Yemeği, Haside Tatlısı (Kara Helva), Kikirdekli Kesme Çorbası, Kara Erik Kavurması, Zerdali (Kayısı Hoşafı) ve Reyhan Şerbetinin coğrafi işaretin almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.