Konya'nın bir ilçesinde PYD/YPG operasyonu! Suriye'de aktif görevde terörist yakalandı

Konya'nın bir ilçesinde PYD/YPG operasyonu! Suriye'de aktif görevde terörist yakalandı

Konya’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince, Suriye’de PYD/YPG silahlı terör örgütünde aktif görev alan şahıs, Ereğli'de saklandığı evde yakalandı. Asayiş Kobani isimli sözde teşkilatta görev yaptığı öğrenilen terörist cezaevine gönderildi

Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri başarılı bir operasyona daha imza attı. YPG/PYD terör örgütünün Suriye yapılanmasında aktif görev alan yabancı uyruklu bir şahsın Konya’ya geldiği bilgisine ulaşıldı.

Tem Ekiplerinin yürüttükleri çalışmalar neticesinde PYD/YPG terör örgütüne bağlı “Asayiş Kobani” isimli grup içerisinde görev aldığı tespit edilen terörist, Ereğli İlçesinde yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

“SURİYE’DE KENDİLERİ KARAKOL KURARAK ŞEHİR İÇİNDE UYGULAMA YAPMIŞLAR”

Şüphelinin alınan ifadesinde “Kendisinin “Asayiş Kobani” isimli grup içerisinde bir süre silahlı eğitim aldığını ve eğitimden sonra Suriye’de şehir içine ve köylere atamalarının yapıldığını ve bu grubun sözde şehir içi güvenlik görevi yaptıklarını ifade etti. Örgüt adına görev yaptıkları bir karakol bulunduğunu belirten şahıs, bu karakolda şehir içinde uygulama noktası kurarak burada kontrol sağladıklarını, bu grubun ayrıca bayan suçlularla ilgilenmesi için “Asayişa Jin” isimli bayan örgüt mensuplarından oluşan bir yapılanmanın bulunduğunu” beyan etti.

Tem Şube Müdürlüğünce “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçuyla adliyeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum