Konya'nın bir dönemine ışık tutacak 'Aladağ’ın İncisi Derbent kitabı tanıtıldı

Konya'nın bir dönemine ışık tutacak 'Aladağ’ın İncisi Derbent kitabı tanıtıldı

Konya'nın Derbest İlçesinin tarihine ışık tutan 'Aladağ’ın İncisi Derbent' kitabı tanıtıldı. Prof. Dr. Ahmet Çaycı’nın editörlüğünde hazırlanan kitabın tanıtım toplantısında 28 içerik yazarı ile eserin basımına katkı sağlayanlara plaket verildi

Konya'nın Derbent İlçesinin tarihine ışık tutan 'Aladağ’ın İncisi Derbent' kitabı tanıtıldı.

Derbent Kaymakamlığı, Derbent Belediyesi ve kısa adı DERKAD olan Derbent Eğitim ve Kalkınma Derneği’nin öncülüğünde ve Prof. Dr. Ahmet Çaycı’nın editörlüğünde hazırlanan Aladağ’ın İncisi Derbent adlı kitabın tanıtım toplantısında 28 içerik yazarı ile eserin basımına katkı sağlayanlara plâket verildi.

Derbent Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan DERKAD Başkanı Av. Mustafa Acar dernek olarak kültürel faaliyetlere önem verme gayretinde olduklarını belirterek “Ahmet Çaycı hocamız, 28 yazarın katkılarıyla çok değerli bir çalışmaya imza atarak ilçemizin tarihine ve kültürüne ışık tutan bir eserin vücuda gelmesi sağladı. Bu vesileyle her bir yazarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Çaycı, herkesin doğduğu topraklara karşı sorumlulukları olduğunu hatırlatarak “Her bir arkadaşımız üstlendiği konu hakkında elde ettiği bilgileri okurların istifadesine sundu. Uzun soluklu bu çalışmamıza katkı veren tüm arkadaşlarımıza, baskısının yapılarak gelecek nesillere taşınmasını sağlayan DERKAD, Derbent Belediyesi ve Kaymakamlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Derbent Belediye Başkanı Hüseyin Ayten de kitabın oluşmasına katkı veren bütün yazarlara teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zaman hızla akıp geçerken adetler, gelenekler ve görenekler de unutulmaya yüz tutuyor. İlçemiz tarihinden kültürüne, folklorundan mutfağına kadar pek çok konuyu içeren kitabımız çok önemli bir hizmet olmuştur.”

Derbent Kaymakamı Nurullah Kaya ise Derbent’in Selçuklu Devletine kadar uzayan hem köklü bir tarihi hem de çok önemli görevi olduğunu ifade ettiği konuşmasında “Aladağ’ın İncisi Derbent adlı kitap bu şanlı tarihin yeni nesillere aktarılması adına da son derece yararlı olmuştur. Bir yerde yerel gazete, dergi, kitap gibi yayınlar yapılıyorsa bu o bölgenin gelişmişliğinin önemli göstergelerinden bir tanesidir. Milletler kültürleriyle yaşar. Çeşitli vesilelerle Derbent’ten göç etmiş olan hemşehrilerimizin çocuklarını zaman zaman ilçeye getirerek gelenekleri ve yöresel kültürleriyle tanıştırmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Törende daha sonra Aladağ’ın İncisi Derbent adlı kitaba yazılarıyla katkı sağlayan Ahmet Çaycı, Hasan Bahar, İlker Mete Mimiroğlu, Cahit Karakök, Haşim Karpuz, Doğan Yörük, Bayram Ürekli, Yasemin Olgun, Hüseyin Muşmal, Mehmet Özçelik, Fahrettin Alişar, Recep Bozyiğit, Yavuz Bağcı, Aziz Ayva, Hüseyin Ayten, Özgür Özer, Yasin Bilim, Melek Hidayetoğlu, Elif Camkıran, Emine Karpuz, Mithat Kandemir, Meral Akan, Ahmet Yavuzyılmaz, Hatice Ünlerşen, Mustafa Güden, Adil Yavuz, Ali Rıza Taşıtlı ve Hüseyin Karabaş’a plâket verildi.

Derbent Kaymakamı Nurullah Kaya, Eski Derbent Kaymakamları Aziz Kayabaşı ve Yakup Papaker ve eski Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile Hüseyin Fazla, Ahmet Üçpınar, Ali Yazar, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Halil Bıçakçı, Hasan Uzman, Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, Av. Mustafa Derbentli, Rafet Furunkoyak, Ramazan Kuşpınar Serhat Yaya, Süleyman Ünal, Emrah Kavak, Ahmet Büyükdere, Mehmet Zeki Üçpınar, Şeref Özçelik, Av. Mustafa Acar, Ali Kalcı ve Muhammed Ali Çelik’e de kitabın hazırlık ve yayınlanmasına sağladıkları destekler nedeniyle teşekkür plâketi takdim edildi.

prof-ahmet-cayci.png

derbent-bel-bask-huseyin-ayten.png

derr.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.