Konya'nın bazı ilçelerinde filyasyon ekipleri artırılıyor

Konya'nın bazı ilçelerinde filyasyon ekipleri artırılıyor

Konya İl Sağlık Müdürü Koç, 31 ilçenin sağlık müdürleriyle gerçekleştirdiği telekonferanslı toplantıda Konya genelinde filyasyon ekip sayısının 400’ün üzerine çıktığını ve ihtiyaç halinde hızlı bir şekilde ekip takviyelerinin yapıldığını söyledi

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya'nın 31 ilçesinin sağlık müdürleriyle telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan telekonferans toplantısında ilçelerin filyasyon ekip sayılarındaki son durumları ve filyasyon süreleri istatistiksel veriler eşliğinde ilçe ilçe ele alınarak bakanlığımızın belirlediği hedeflere ulaşılması adına yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

kkkkkkkkkkkkkkkkkk.jpg

İlçe sağlık müdürleri ile pazartesi günü yapılan ilk toplantıda vaka sayılarına bakılarak bazı ilçelerin filyasyon ekip sayılarının arttırılması yönünde kararlar aldıklarını hatırlatan Prof. Dr. Koç, Konya genelinde filyasyon ekip sayısının 400’ün üzerine çıktığını ve ihtiyaç halinde hızlı bir şekilde ekip takviyelerinin yapıldığını vurguladı.

kkkkkkkkkkkk.jpg

Prof. Dr. Koç, artan filyasyon ekipleri ile birlikte ortalama filyasyon süresinin de hızla kısalmaya başladığını bununda salgının kontrol altına alınması ve hastalara tedavinin erken başlanabilmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

kkkk.jpg

Etiketler :