Konya'nın 266 yıllık Atlantı peyniri coğrafi işaret almaya hazırlanıyor

Konya'nın 266 yıllık Atlantı peyniri coğrafi işaret almaya hazırlanıyor

Konya Kadınhanı'nda konargöçerlerin 1755 yılında Atlantı’da iskân edilmesiyle üretilmeye başlayan peynirler lezzetinden hiçbir şey yitirmeden günümüze kadar geliyor. Coğrafi İşaretli Ürün Menşe çalışmaları devam eden peynirler dünya pazarına açılacak

 

Konya’nın Kadınhanı ilçesi Atlantı Mahallesinde üretilen sarı peynirinin ülke ve dünya pazarına sunulması için hazırlıklar sürüyor.

Elazığ, Erzincan, Halep ve Şam yöresinde konargöçer Türkmenler ’in 1755 yılında Atlantı’da iskân edilmesiyle Atlantı halkının koyun ve keçi tulumuna bastığı peynirler lezzetinden hiçbir şey yitirmeden günümüze kadar geldi.

Atlantı Kooperatifi’nde üretilen sütlerle yapılan koyun tulum peyniri yani sarı peynir lezzet serüvenine devam ediyor. Coğrafi İşaretli Ürün Menşe çalışmaları devam eden Atlantı yöresel koyun tulum peyniri İPART kapsamındaki projeyle önce ülke pazarına daha sonra dünya pazara sunulmaya hazırlanılıyor.

whatsapp-image-2021-02-05-at-20-01-16.jpeg

Kadınhanı Atlantı Dededağ Tulum Peyniri Coğrafi İşaretli Ürün Menşe Çalışmalarına Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kadınhanı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan teknik ekiplerle iş birliği içerisinde başlanmıştı.

whatsapp-image-2021-02-05-at-20-01-58.jpeg

S.S Konya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Gedikkaya:

‘Bu projede katkı ve desteklerinden ötürü Tarım ve Orman bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli beyefendiye, Bakanlığımıza, Konya İPART kurumumuza, Selçuk Üniversitesine ve hocalarımıza, Prof. Dr. Uğur Uslu bey, Prof. Dr. Tahir Balevi bey, Prof Dr Gürkan Uçar bey, Konya İl Tarım Müdürümüz Ali Ergin beye, Konya Haykoop yönetim denetim kurulu ve personellerimize, Eski ilçe tarım müdürümüz (Emirgazi İlçe Tarım Müdürü) Hüseyin Erdem Nortçu beye, İPART danışmanımız Avni Yağcı beye, Eski Belediye Başkanımız Ali Kartaltepe beye, Rahmetli muhtarımız Ramazan Demiröz beye, Atlantı Kooperatifi yönetim kurulu denetim kurulu üyelerimize ve personellerimize, çok değerli ortaklarımıza mahalle halkımıza ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim. Atlantı’mıza ve Kadınhanı’mızdaki tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.’ diyerek teşekkürlerini ve temennilerini iletti.

whatsapp-image-2021-02-05-at-20-00-38.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.