Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonu ASELSAN İş Birliğiyle Tanıtıldı

Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonu ASELSAN İş Birliğiyle Tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN iş birliğiyle Konya'nın 2030 Akıllı Şehirler Vizyonunu ortaya koyan "Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası...

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN iş birliğiyle gerçekleştirilen "Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası Tanıtım Programı", Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonunu kamuoyuyla paylaştı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu'nun kültür ve medeniyet başkenti Konya'yı teknolojide de bir başkent haline getirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonu ASELSAN İş Birliğiyle Tanıtıldı

Başkan Altay, Konya'nın Akıllı Şehir çalışmaları kapsamında bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bunların sürdürülebilirliğini sağlamak adına 2030 vizyonlarını belirlediklerini açıkladı. Programda ayrıca, Konya'nın Akıllı Şehir stratejisi ve yol haritasının 142 eylem planından oluştuğu ifade edildi.

Altay'ın yanı sıra konuşan diğer katılımcılar da Konya'nın teknoloji üretimindeki potansiyeline vurgu yaparak, bu çalışmaların ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirttiler. Programa AK Parti Konya Milletvekilleri ve çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri ile basın mensupları da katıldı.

Konya'nın 2030 Akıllı Şehir Vizyonu, teknoloji ve yenilikçilik odaklı bir gelecek için önemli adımlar atmaya devam edeceğini gösteriyor. Bu vizyon, Konya'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen Akıllı Şehirleri arasında yer almasını hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.